Dėl krizės mobiliojo ryšio vartotojai keičia savo įpročius

Dėl visame pasaulyje gilėjančios finansų krizės vartotojai atideda planus įsigyti naujus mobiliuosius telefonus ir stengiasi sumažinti išlaidas mobiliajam ryšiui. Tokius faktus pateikia didžiausias mobiliųjų žaidimų ir programų portalas „GetJar", internetu atlikęs vartotojų apklausą įvairiose pasaulio šalyse.

Tyrimo metu nustatyta, kad net 78 proc. vartotojų įvairiose pasaulio šalyse dėl nepalankaus ekonominio „klimato" atideda savo planus įsigyti naują mobilųjį telefoną. Panašus kiekis respondentų - 76 proc. - tvirtina, kad finansinė krizė veikia jų išlaidas mobiliojo ryšio paslaugoms.

Remiantis tyrimo duomenimis, daugiau kaip pusė respondentų savo išlaidų mobiliajam ryšiui dar nesumažino arba sumažino iki 10 procentų. Tačiau net ketvirtadalis vartotojų visame pasaulyje per pastaruosius 12 mėnesių mobiliosioms paslaugoms skyrė perpus mažiau lėšų, o dar apie septintadalis - maždaug 10-50 procentų mažiau.

Trečdalis respondentų, kurie per pastaruosius metus sumažino savo išlaidas mobiliajam telefonui, teigė tai padarę dėl ekonominės krizės, o 28 proc. respondentų pradėjo naudotis įvairiomis mobiliosiomis programomis tam, kad sumažintų savo išlaidas.

"GetJar" tyrimo metu buvo apklausta beveik 50 tūkst. vartotojų daugiau nei 104 šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių