Dėl kiaulių maro Beržų komplekse - bankrotų grėsmė kitiems ūkiams

Dalis šalies kiaulininkystės ūkių irgi gali nukentėti dėl maro Beržų komplekse.

Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas prognozuoja, kad uždraudus lietuvišką kiaulieną ir kiaules parduoti į užsienį, kai kuriems ūkiams gresia bankrotas.

"Užsidarius Rusijos rinkai, kiaules teks parduoti vidaus rinkoje ir tenkintis dabartinėmis kainomis. Kitaip sakant, kai kuriems ūkiams gresia bankrotas, o mes valgysime dar daugiau lenkiškos ar vokiškos kiaulienos", - "Lietuvos rytui" kalbėjo A.Baravykas.

Pernai Lietuvos augintojai į Rusiją eksportavo 400 tūkstančių kiaulių. Panašiai planuota išvežti ir šįmet.

Dėl ligos protrūkio Beržų komplekse uždraustas visų lietuviškų kiaulių eksportas. Lietuva yra aktyvi gyvų kiaulių eksportuotoja į Rusiją.

Leidimas įvežti gyvulius į šią šalį gali būti atnaujintas tik po metų.

Beržų komplekso savininkai savo verslą buvo apdraudę, taip pat ir nuo galimo maro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
puikumelis , girdejot jau rusai uzdraude ivezt vistas , darzoves , greit vel kiaules ,. ka gi saunumelis rusija rupinasi savo ekonomika kaip reikiant ir itakoja kitas salis , viska patys pardaudami o nieko nepirkdami

VYTIOCAS

VYTIOCAS portretas
o kuom skiriasi jūsų lietuviškos nuo lenkiškų ar vokišku.Tik pavadinimas,nes ir čia jos pučesi kasdien,šerema tokiais pat pašarais,duodama tiek pat antibijotikų,o ant prekystalio -lietuviškos.Seniai jau lietuviškų neliko,nes mėsa į kerpę panaši,o skonio jokio.Dar kaime jei gauni močiutės išaugintos keulės bryzą,tai pajunti ir kvapą,ir skonį.Šiuolaikiui jaunimui tos pasakos limpa,nes jie neragave tikros mėsytės.Taip,kad mūsų nepagazdinsite su lenkiška keuliena.

Pinokis

Pinokis portretas
O kiauliuku ferma tai priklauso ponui Slezeviciui, kaip ir spirito varykla kazkur Osetijoje. Taigi, kas gali paneigti.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių