Dėl gyventojų antplūdžio Kauno mokesčių inspekcija dirbs ilgiau

Balandžio mėnesį prailginamas Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) Kauno gyventojų skyriaus bei rajoninių poskyrių darbo laikas.

Deklaracijų pateikimo terminui artėjant į pabaigą dėl padidėjusio gyventojų srauto Kauno AVMI padaliniai dirbs:

Balandžio 26 d. (penktadienis) nuo 8 iki 16:45 val.

Balandžio 27 d. (šeštadienį) nuo 9 iki 15 val.

Balandžio 29 d. (pirmadienis) nuo 8 iki 18 val.

Balandžio 30 d. (prieššventinė) nuo 8 iki 17 val.

„Deklaracijų pateikimo terminui artėjant į pabaigą, mokesčių inspekcijos aptarnavimo skyriuose žymiai padaugėja gyventojų, kurie atvyksta pasikonsultuoti dėl deklaracijų pateikimo. Atsižvelgiant į tai, siekiame, jog  visiems reikiama pagalba būtų suteikta, gyventojų patogumui ilginame darbo laiką bei dirbsime šeštadienį. Todėl kviečiu gyventojus nelaukti paskutinės dienos, t.y. gegužės 2-sios, ir jeigu nedrąsu savarankiškai teikti deklaraciją internetu, bet nėra galimybės atvykti į mokesčių inspekciją darbo dienomis, pasinaudoti sudarytomis sąlygomis su mokesčių inspekcijos specialistų pagalba pateikti pajamų ir/ar turto deklaracijas šeštadienį. Gyventojams, atvykstantiems į mokesčių inspekciją, reikėtų turėti su savimi bankininkystės ir EDS prisijungimo kodus. Praėjusių metų praktika rodo, kad šeštadieniais gyventojų srautas yra mažesnis, tad mokesčių mokėtojai laiko sugaišta gerokai mažiau,“ – sako Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

Šiemet, kaip ir pernai, daugiausiai pateikiama deklaracijų elektroniniu būdu. Iš viso Kauno apskrityje jau pateikta beveik 140 tūkst. gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų, iš kurių per 98 proc. – elektroniniu būdu (praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu buvo pateikta 2 tūkst. deklaracijų mažiau).

Šiais metais Kauno apskrityje jau grąžinta per 12 mln. 400 tūkst. litų permokų. Šiais metais turtą deklaravo per 6600 Kauno apskrities gyventojų, iš jų daugiau nei 79 proc. – pasinaudoję Elektronine deklaravimo sistema.

Gyventojai, deklaruosiantys pajamas ir turtą, visuomet gali konsultuotis paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882. Išsami informacija apie turto ir pajamų deklaravimą pateikiama VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių