Dėl ES biudžeto susitarta, Lietuva gaus 10 proc. daugiau (papildyta)

Europos Sąjungos lyderiai pagaliau susitarė dėl aljanso 2014-2020 metų biudžeto, paskelbė penktadienį ES prezidentas Hermanas Van Rompuy.

Iš Europos Sąjungos (ES) biudžeto Lietuva gaus 44,5 milijardo litų - tai yra beveik 10 proc. daugiau nei dabartinėje finansinėje perspektyvoje, BNS sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Lietuva, palyginti su šia finansine perspektyva, bendrą sumą gauna 4 mlrd. litų daugiau, tai yra beveik 10 proc. daugiau negu gavome dabar. Tai reiškia, kad bendroje sumoje einamosiomis kainomis turėsime 44,5 mlrd. litų visai Lietuvai viskam septyneriems metams“, - BNS sakė prezidentė.

Pasak D.Grybauskaitės, iš ES biudžeto Ignalinos atominės elektrinės uždarymui bus skiriama 450 milijonų eurų, o išvadose įtvirtina nuoroda, jog finansavimas skiriamas pagal stojimo į ES sutartį, „reiškia, kad ir po 2020 metų Ignalinos elektrinės uždarymui finansavimas bus toliau tęsiamas“.

Prezidentės teigimu, sanglaudos politikoje Lietuvai numatyta apie 25 mlrd. litų. ES vadovai taip pat patvirtino, kad tiesioginės išmokos žemdirbiams 2020 metais turėtų pasiekti bent 196 eurus už hektarą.

Europos Sąjungos (ES) valstybių ir vyriausybių vadovai dėl daugiau nei 900 mlrd. eurų biudžeto susitarė po daugiau nei parą trukusių derybų ir bemiegės penktadienio nakties.

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad Lietuvai pavyko užsitikrinti didesnes išmokas nepaisant bendro biudžeto karpymo, už kurį pasisakė kai kurios didžiosios šalys, visų pirma Didžioji Britanija. Pasak D.Grybauskaitės, lyginant su pirminiu pasiūlymu ES biudžetas sumažintas 33 mlrd. eurų.

„Noriu pasidžiaugti, kad esant tokioms sunkioms deryboms, esant tokiam dideliam biudžeto mažinimui, Lietuva sugebėjo ne tik išsaugoti savo pozicijas, bet ir jas pagerinti“, - teigė prezidentė.

„Sutartis yra!“ sakoma Van Rompuy paskyroje „Twitter“ po daugiau kaip 24 valandas trukusi ginčų tarp 27 valstybių vadovų.

„Vertėjo laukti“, - sakė jis apie įtemptas derybas, kurios prasidėjo ketvirtadienį 14 val. Grinvičo (16 val. Lietuvos) laiku ir truko visą naktį.

Atspindintis sunkius laikus Europos ekonomikoje, šis biudžetas bus pirmasis griežto taupymo biudžetas per šešis dešimtmečius. Pirmuose pranešimuose minima, kad sutarta apkarpyti išlaidas trimis procentais.

Britų premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), akivaizdžiai palaikomas Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, energingiausiai siekė, kad niekam nebūtų didinamos išlaidos griežto taupymo laikais.

Prancūzija, kartu su Italija, stengėsi apginti išlaidas, kurios užtikrintų augimo spartėjimą ir užimtumo didėjimą rekordinio nedarbo laikais.

Pradiniame projekte buvo numatyta, kad konkrečios išlaidos arba „mokėjimai“ 2014 metais būtų 908,4 mlrd. eurų, nustatant aukščiausias „lubas“ - 960 mlrd. eurų - išlaidų „įsipareigojimams“ biudžete.

Tai sudaro vos vieną procentą aljanso Bendrojo vidaus produkto (BVP), arba 3,0 proc. apkarpytą 2007-2013 metų biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. (Tai yra 2012 kovo mėnesio tyrimo duomenys) Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje skursta dirbantis jaunimas ir mes su mažiausiomis darbo pajamomis, tokiom sąlygom yra priversti vargti ir mūsų tėvai pensininkai. Jei Europos Sąjungoje (ES) yra toleruojama tokia atskirtis, tai ES neturi ateities.

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
Štai keletas skaičių, kurie akivaizdžiai rodo vis didėjančią priespaudą Lietuvoje. 2009 metais partinės gaujos sukčiai įvedė neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) skaičiuoklę ir dabar kai pajamos yra 3150 litų ir daugiau, tai NPD = 0 !!! Nuo tada, dabar ... Kai MMA 800 litų, tai darbininkui į rankas teko 85% atlyginimo. Kai MMA 850 litų, tai darbininkui į rankas teko 84% atlyginimo. Kai MMA 1000 litų, tai darbininkui į rankas tenka 82% atlyginimo. Tai reiškia, kad ... Didinant MMA, „nepastebimai” didėja mokesčiai silpniausiesiems Lietuvoje. Anglijoje ... Rugsėjo mėnesį darbininkui į rankas teko 90% nuo mažiausio darbo užmokesčio. Balandžio mėnesį darbininkui į rankas teks 93% nuo mažiausio darbo užmokesčio, padidinus NPD. NPD Anglijoje didinamas kasmet, nuvertėjant pinigams, brangstant prekėms. Anglijoje NPD apie 2830 litų per mėnesį. Balandį NPD bus apie 3300 litų per mėnesį. Nuo šios sumos nėra atskaičiuojamas joks mokestis: -nei valstybinei mokesčių tarnybai; -nei socialiniam draudimui. (Tai yra 2013 sausio mėnesio tyrimo duomenys) Maisto ir daiktų kainos apytiksliai sutampa su lietuviškomis. Lietuvos gyventojai drabužius ir avalynę perka Anglijoje. Labai blogai atrodom ES “bendrijoje”. Jei Europos Sąjungoje (ES) yra toleruojama tokia atskirtis, tai ES neturi ateities.

arvys

arvys portretas
labai geros ir dziugios naujienos.tik idomu ,ka kalbes maskoliai ir penktakolonininkai?:)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių