Dėl drabužius vagiančių lietuvių britų kompanija priversta atleisti darbuotojų

Didžiosios Britanijos kompanija buvo priversta atleisti dalį darbuotojų, nes lietuviai nenustoja vogti dėvėtų drabužių iš specialių konteinerių, praneša laikraštis „The Courier“.

Tanbridžo miestelis Kento grafystėje pastaruoju metu ne kartą tapo drabužių vagių taikiniu. Manoma, kad vagišiai priklauso Londone veikiančioms organizuotoms gaujoms, kurios vagia atiduodamus dėvėtus drabužius ir vėliau juos parduoda.

Neseniai miestelyje ugniagesiai gelbėjo lietuvį, kuris įstrigo bendrovės „LMB Textile Recycling“ drabužių konteineryje slėpdamasis nuo policijos. Vyras teigė, kad jo telefonas įkrito į konteinerį. Abu prieš devynerius metus į Angliją atvykę lietuviai – Tadas Golubas ir Raimondas Barakauskas – buvo sulaikyti ir apkaltinti drabužių vagyste. Teismas jiems abiem skyrė 900 svarų sterlingų baudą, nors jie padarė žalos už 1650 svarų sterlingų.

Trečiojo pasaulio šalims dėvėtus drabužius parduodančios kompanijos „LMB Textile Recycling“ vadybininkas Rėjus Klarkas sakė, kad vagys ištuština bendrovės konteinerius du ar tris kartus per savaitę, o tai turi neigiamų pasekmių kompanijos verslui.

„Tai kenkia mūsų verslui. Mes tiesiog nespėjame atsigauti. Pernai buvome priversti atleisti dalį darbuotojų, nes tokios vagystės pridaro mums nuostolių. Pernai atleidome dešimt žmonių. Taip pat išleidome daugiau nei 250 tūkst. svarų sterlingų mūsų konteineriams modifikuoti, kad juos būtų sunku išlaužti, – sakė R. Klarkas. – Pilnas drabužių konteineris yra vertas daugiau nei 1 tūkst. svarų sterlingų. Iš Londono reguliariai atvyksta lietuvių gaujos ir vagia drabužius. Jiems vadovauja vienas žmogus, kuris siunčia po du ar tris žmones. Jei juos pagauna, jis tiesiog siunčia kitus žmones.“


Šiame straipsnyje: drabužiaivagis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių