Dėl darbo į užsienį išvyktų dauguma šalies gyventojų

Trečdalis Lietuvos gyventojų nesikeltų gyventi į kitą vietą šalyje dėl naujo darbo, nors beveik pusė yra nepatenkinti dabartiniu darbu arba jo neturi. Tuo tarpu išvykti dirbti į užsienį yra pasiryžę 95,5 proc. žmonių. Praėjusių metų pabaigoje tokių buvo 76,1 proc.

Šis skaičius auga ir artėja prie absoliučios daugumos, nepaisant šalyje jaučiamos atlyginimų stabilizacijos. Minėtus duomenis atskleidė personalo atrankos kompanijos „Grafton Recruitment“ atlikta apklausa, rašoma pranešime spaudai.

Apklausos duomenimis, nepatenkintų savo darbu šiuo metu šalyje yra daugiau nei ketvirtadalis – 26,1 proc. – respondentų.

Tyrimo rezultatai rodo, kad per pastaruosius 12 mėnesių atlyginimas buvo padidintas 35 proc. respondentų, kai tuo tarpu uždavus tą patį klausimą praėjusių metų gruodį taip tvirtino 23,4 proc. apklaustųjų. Teigiančiųjų, kad jų atlyginimas buvo sumažintas šiemet vasarą buvo 16 proc., praėjusių metų gruodį – 37,4 proc., o kad atlyginimas nekito – atitinkamai 49 proc. ir 38,8 proc.

Nors reikšmingiausiu kriterijumi daugiausiai respondentų (36,7 proc.) įvardijo darbo užmokestį, jo svarba, lyginant su praėjusių metų gruodžiu, šiek tiek mažėjo (40 proc.), beveik susilygindama su antruoju pagal svarbą kriterijumi – siūlomomis pareigomis ir atsakomybe, kurių reikšmė išaugo – nuo 29 proc. praėjusių metų pabaigoje iki 34,2 proc. šią vasarą.


Šiame straipsnyje: darbasdarbo rinkadarbuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
ne del darbo o del pinigu gaunamu uz ta darba . lietuvoje imigrantai gauna daugiau nieko neveikdami nei dirbantis lietuvis

joke

joke portretas
gal geriau prijungtu litwa prie uk is karto,kam trenktis ten?

klausimelis

klausimelis portretas
norėč sužinoti, kiek išmesta pinigų į valdininkų kišenes, vykdant akciją"Sugražinkime lietuvius į Lietuvą"?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių