Dėl Baltarusijoje užtrukusio remonto brangsta į Lietuvą tiekiama elektra

Baltarusijai dėl remonto atjungus aukštosios įtampos elektros perdavimo linijas, nutiestas per jų šalį iš Smolensko atominės elektrinės iki Lietuvos, Lietuvai brangsta perkama elektra.

Šia linija į Lietuvą tekėjo didžioji dalis rusiškos elektros. Sumažėjus tiekimo šaltinių, mūsų šaliai dabar tenka pirkti brangesnę elektrą iš kitur, rašo "Lietuvos rytas".

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas įsitikinęs, kad kartojasi naftotiekio "Družba" scenarijus.

"Šį nesibaigiantį linijos remontą galime palyginti su "Družba" istorija. Dėl baltarusių sumažėjo galimybė importuoti rusišką elektrą, todėl ji pradėjo mūsų šalyje brangti", - kalbėjo A.Sekmokas.

Rugpjūtį lietuviai elektrą pirko brangiau negu estai ir suomiai.

Lietuvos valdžia iš pradžių vylėsi, kad sausio mėnesį pradėtas linijos remontas bus greitai užbaigtas. Tačiau baltarusiai nusprendė neskubėti.

"Planiniai remontai vyksta visur. Tačiau jie netrunka labai ilgai. O baltarusiai kas mėnesį remontą vis pratęsia. Dabar - iki Naujųjų metų. Dėl to Lietuva jau dabar jaučia pigesnės elektros stygių. Dėl augančios kainos nukenčia Lietuvos vartotojai ir tiekėjai", - teigė tiekimo bendrovės "Inter RAO Lietuva" komercijos direktorius Vidas Cebatariūnas.


Šiame straipsnyje: elektra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių