Dėl afrikinio maro apribojamas kiaulių eksportas į Rusiją

Rusijos Leningrado srityje nustačius afrikinio kiaulių maro atvejį, laikinai apribojamas kiaulių eksportas į visą Rusijos teritoriją.

„Nors Lietuva jau ankščiau buvo uždraudusi eksportuoti gyvas kiaules į Rusijos Federacijos rajonus, kuriuose nustatyti Afrikinio kiaulių maro atvejai, tačiau, siekiant apsisaugoti nuo pavojingos užkrečiamosios ligos, laikinai apribojamas kiaulių eksportas į visą Rusiją.

Išvežti kiaules į Rusijos Federaciją bus leidžiama tik su specialiu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus leidimu.

Be to, papildomai sustiprinta kontrolė pasienio veterinarijos postuose bei Lietuvos kiaulių ūkiuose“ – pranešime spaudai cituojamas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Skubios veiklos ir užkrečiamųjų ligų centro vedėjo pavaduotojas Egidijus Pumputis.

Kaip praneša VMVT, afrikinis kiaulių maras nustatytas Leningrado apskrities veterinarijos laboratorijoje ištyrus nežinomų kiaulių gaišenų mėginius. Užkrėstos kiaulių gaišenos buvo rastos vienos paukščių fermos atliekų duobėje. Gaišenų kilmė kol kas nežinoma, atliekami tolimesni tyrimai.


Šiame straipsnyje: kiaulėseksportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kriusa

Kriusa portretas
Savu valgyti negalima
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių