Deivės Elektros pjedestalo nuoma - pusiau legalus pinigų plovimas, teigia A.Kubilius

Premjeras Andrius Kubilius prisipažino, kad jį šokiravo faktas, jog likviduojama bendrovė "Leo LT" su privačia įmone buvo pasirašiusi sutartį dėl deivės Elektros skulptūros pjedestalo nuomos. Tai jis pavadino pusiau legaliu pinigų "plovimu", o energetikos ministras pareiškė, kad sutartis pažeidė įstatymus.

"Jūs iš tikrųjų pastebėjote mane irgi šokiravusį faktą, kurio aš kitaip kaip, liaudiškai tariant, pusiau legaliu pinigų plovimu nepavadinčiau. Dėl tos sutarties turime ir nemažų teisinių problemų, nes trukdo toliau reorganizuoti visą elektros ūkį ir visą "Leo LT". Dar sugebama eiti ir ginčytis dėl to teismuose. Pagal mūsų teisinę praktiką mums tai trukdo toliau įgyvendinti labai svarbius strateginius projektus", - Seime atsakydamas į parlamentarų klausimus ketvirtadienį sakė A.Kubilius.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas tikino, kad postamento nuoma pažeidžia įstatymus.

"Iš tikro, statula ir visas pastatas yra neatskiriamas vieningas architektūrinis ansamblis, ir tokia sutartis yra traktuotina kaip sukčiavimas pagal atitinkamą teisinį kodeksą. Mes šituo keliu eisime. Reikia atsižvelgti, kad sutarties subjektas iš tikro gali kelti teisinių kliūčių ir mes dabar neturime atsakymo, ar tai nėra būdas siekti sutrukdyti "Leo LT" ardymui", - kalbėjo A.Sekmokas.

Bendrovė "Lietuvos energija" iš Telšių statybos įmonės "Vėtrūna" valdomo "Elektros kapitalo" 2006 metų pradžioje išsinuomojo pastarajai priklausantį pjedestalą, ant kurio stovi deivės Elektros skulptūra, kurios nuosavybės teisės priklauso "Lietuvos energijai".

Pirmus trejus metus energetikos įmonė įsipareigojo mokėti po 8351 litą per mėnesį, o likusius 7 metus - po 7 tūkst. litų. Iš viso "Lietuvos energija" įsipareigojo sumokėti apie 930 tūkst. litų, iš kurių iki šių metų kovo, kai sutartis buvo nutraukta, jau sumokėta apie 420 tūkst. litų.

"Vėtrūna" prieš kelerius metus rekonstravo "Lietuvos energijos" ir Rytų skirstomųjų tinklų administracinius pastatus.

Vienintele "Leo LT" akcininkė liko ją likviduoti apsisprendusi valstybė.


Šiame straipsnyje: deivė elektrakubiliusLeo LT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių