Degtukai tapo deficitu

Kai kuriuose uostamiesčio prekybos centruose jau kurį laiką įsigyti degtukų neįmanoma. Nors pirkėjai jų čia neranda kelias savaites, prekybininkai tikina, kad tai tik nesusipratimas.

Teko ieškoti

Norint įsigyti degtukų, tektų gerokai pavargti keliaujant iš vienos parduotuvės į kitą.

„Labai nustebau, kai „Norfos" parduotuvėje neradau degtukų. Pagalvojusi, kad galbūt darbuotojai juos padėjo į kitą vietą, paklausiau, kur man jų ieškoti, tačiau šie atsakė, kad degtukų prekyboje nebėra jau senokai. Jų įsigyti negalėjau ir kitoje „Norfoje", neradau ir „Maximoje". Pagaliau degtukų nusipirkau tik mažoje mikrorajono kieme įsikūrusioje krautuvėlėje. Niekada nemaniau, kad tokia įprasta prekė taps aukso vertės", - „Klaipėdai" skundėsi ponia Algimanta.

Pašnekovės teigimu, prekybos centrų darbuotojai patikino, kad degtukų nėra dėl tiekėjų aplaidumo.

Pagamina kiek reikia

Vienintelės bendrovės, šalyje gaminančios degtukus, „Liepsnos" generalinio direktoriaus Piotro Slatino teigimu, kad iš kai kurių parduotuvių lentynų dingo degtukai, kalti tik patys prekybininkai, kurie laiku nepateikė užsakymų. „Mes pajėgūs aprūpinti Lietuvos rinką ir pagaminti tiek degtukų, kiek jų reikia. Ir šiuo metu jų turime į valias, tačiau jokie prekybos centrai dar nesikreipė ir neprašė jų pristatyti. Didžiausia problema ta, kad prekybos centrų atstovai patys pamiršta jų užsakyti, o vėliau ieško kaltų", - teigė jis.

P.Slatinas tikino ir pats ne kartą pastebėjęs, kad prekybos centruose degtukų įsigyti galima ne visada.

Klaipėdos nepasiekė

Parduotuvių tinklo „Norfa" atstovas spaudai Darius Ryliškis patvirtino, kad iš tiesų kai kuriose jų tinklo parduotuvėse Klaipėdoje degtukų jau kurį laiką nėra, tačiau patikino, kad tai laikina.

„Šis atvejis - atsitiktinis, tiesiog laikinas tiekimo sutrikimas, dėl kurio panikuoti nevertėtų. Mes tikrai nepritrūkome degtukų, jų yra mūsų sandėliuose, tačiau į Klaipėdą jie nebuvo pristatyti. Vadovybė apie degtukų trūkumą jau informuota, tad garantuoju, kad jau netrukus pirkėjai jų galės vėl įsigyti", - patikino D.Ryliškis.

Bendrovės „Maxima LT" atstovė spaudai Renata Saulytė sakė, kad nusiskundimų, jog pirkėjai jų prekybos centruose negalėjo įsigyti degtukų, nesulaukta. „Mūsų tinklo parduotuvėse degtukų įsigyti galima visada - čia jų nuolat prikrauta, kiek tik telpa į lentynas. Tiesiog nuo gegužės mėnesio degtukai perkelti į kitą vietą, galbūt dėl to kai kurie pirkėjai jų ir nerado", - paaiškino pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių