Degalų rinkoje tęsiasi pardavimų nuosmukis

Lietuvos degalų rinkoje pardavimų nuosmukio, ypač benzino, pardavėjams sustabdyti nepavyksta.

Įmonės "Lukoil Baltija" Baltijos regiono mažmeninės prekybos vadovas Romas Turlinskas sako, kad pardavimai tebekrenta, rašo "Verslo žinios".

"Jeigu žiūrėtume į rinkos situaciją ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, bendras kritimas, palyginti su praėjusiais metais, yra, bet ne toks žymus, kaip buvo praėjusiais metais ar šių metų pradžioje", - sakė R.Turlinskas.

Pasak R.Turlinsko, benzino pardavimų nuosmukis išlieka gerokai didesnis nei dyzelino.

Naftos bendrovės "Orlen Lietuva" atstovas spaudai Jacekas Komaras sakė, kad palyginti su praėjusiais metais, benzino suvartota maždaug penktadaliu mažiau.

"Dyzelino pardavimai, palyginti su praėjusiais metais, pakilo apie 10 proc., kadangi iki 2009 metų rugpjūčio mėnesio Lietuvoje dyzelinio pardavimai buvo smukę dėl padidinto akcizo. Analogiškai nuo 2010-ųjų rugpjūčio prieaugio nebeliks, kadangi išaugs lyginamoji bazė", - aiškino J.Komaras.

"Orlen Lietuvos" atstovas prognozavo, jog neverta tikėtis, kad benzino bus suvartojama daugiau - tai lemia didelis nedarbas, sustingusi ekonomika, kontrabanda ir aukšta benzino kaina, palyginti su dyzelino ar dujų.

Tuo tarpu dyzelino rinka nuo rugpjūčio, palyginti su 2009 metais, anot jo, liks stabili dėl šiek tiek atsigaunančios ekonomikos. Jei pernai akcizas nebūtų buvęs sumažintas, šiemet dyzelino rinka, anot J.Komaro, būtų kritusi apie 15 procentų.

Tačiau J.Komaras priduria, jog vasarą, palyginti su metų pradžia, degalų suvartojimas paprastai išauga apie 20 proc.,

Naftos kaina biržose šiuo metu svyruoja apie 75 JAV dolerių už barelį, stiprėjant lūkesčiams, kad degalų paklausa, bent jau didžiausioje pasaulio ekonomikoje, didės.


Šiame straipsnyje: degalaibenzinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių