Degalų pardavėjai: pardavimus mažina pigesnis kuras Lenkijoje

Lietuvos degalų pardavėjai, šiemet įtikinę Vyriausybę taikyti apribojimus iš Rusijos ir Baltarusijos Įvežamiems pigesniems degalams, vertina pajutę taikomų priemonių efektą, tačiau pastaruoju metu jų pardavimus mažina gerokai atpigę degalai Lenkijoje.

„Lyg ir buvo geriau, pamažėjo legalios kontrabandos apimtis, tačiau dabar atsiranda pigių degalų kituose regionuose - Lenkijoje, - “Verslo žinioms„ sakė “Lukoil Baltija" generalinio direktoriaus pavaduotojas, mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas.

Populiariausias 95 markės benzinas Lenkijoje kainuoja net 50 centų už litrą pigiau, o dyzelinas apie 20 centų, dujos taip pat daugiau kaip 20 centų už litrą.

Nors kai kurie vežėjai, degalų pardavėjai anksčiau teigė, jog kol kas nematyti ryškesnių tendencijų, kad Lietuvos vežėjai masiškiau pirktų pigesnio dyzelino kaimyninėje Lenkijoje, tačiau R.Turlinskas tikina, kad tie vežėjai, kurie važiuoja į Vakarų Europą, savo degalų bakus mieliau pripildo Lenkijos degalinėse, o ne kaip seniau, išvažiuodami iš Lietuvos prieš kirsdami sieną.

„Buvau Lazdijuose ir, kaip sakoma, tik kvailas ten pilasi degalų, nes pakanka pervažiuoti per sieną ir litras benzino kainuoja kone 50 centų už litrą pigiau, jei įsigyjama nuolaidų kortelė, kaina dar mažėja. Taigi nuo meškos bėgi ant vilko užšoki“, - sakė R.Turlinskas.

Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius sakė, kad įvertinus dabartinį kainų Lietuvoje ir Lenkijoje skirtumą asociacijoje austa mintis prašyti valdžios, kad vėl būtų grąžintos akcizo lengvatos į degalus maišomiems biopriedams.


Šiame straipsnyje: degalaidegalų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
O kodel pas mus dar tokios dideles kainos saviems degalams?

kristina

kristina portretas
blema buvau va norvegijoje tai ten kokia 5ar virs 5litai degalu 95 kaina, bet suprantama salis gerai gyvena kainos dideles, o cia neka mes geriau uz lenkus gyvenam o degalu kainos kazkodel skyriasi net 50ct...nors degaliniu tinklu yra tu paciu ir cia ir lenkijoje...

Taip regis

Taip regis portretas
Reikėtų degalų pardavėjams "apetitą" sumažinti...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių