Degalų kainos: per parą benzinas pabrango 4 centais, dyzelinas - net 6

Didmeninės benzino ir dyzelino kainos per parą pagerino rekordus ir atsidūrė neregėtose aukštumose. Atitinkamai šuoliuoja ir kainos degalinėse.

Naftos perdirbimo įmonės „Orlen Lietuva“ Mažeikių terminale tūkstantis litrų populiariausio A-95 markės benzino antradienį kainavo 3818,91 Lt. Litro benzino kaina per parą išaugo daugiau kaip 4 centais. Dar smarkiau pašoko dyzelino kaina. Už tūkstantį litrų šios rūšie degalų Mažeikiuose antradienį mokėta 3145,71 Lt. Litras dyzelino didmeninėje rinkoje per parą pabrango daugiau kaip 5,9 cento.

Degalinės, kaip įprasta, į kainų šuolį sureagavo žaibiškai. „Lukoil“ tinkle litras A-95 markės benzino antradienį kainavo jau 4,10 Lt - perkopta dar viena simbolinė riba. „Statoil“ tinkle nusistovėjo 4,13 Lt/l kaina, o „Orlen Lietuva“ tinkle - 4,12 Lt/l. Brangesni degalai su priedais „Lukoil“ tinkle kainavo 4,10-4,13 Lt/l, „Statoil“ ir „Orlen Lietuva“ tinkluose - atitinkamai 4,19 ir 4,24 Lt/l.

Dyzelino kainos taip pat kopia į naujas aukštumas. „Lukoil“ tinkle perkopta simbolinė vieno euro už litrą riba - dyzelino kaina bent jau kuriam laikui nusistovėjo ties 3,50 Lt/l riba. „Statoil“ ir „Orlen Lietuva“ degalinėse įsivyravo kiek didesnės kainos - atitinkamai 3,53 ir 3,52 Lt/l.

Naftininkai kainų šuolį kol kas aiškina lakoniškai. „Kainos kilo dėl pakilusio „Platts“ indekso“, - portalui sakė „Orlen Lietuva“ atstovas spaudai Jacekas Janas Komaras.

„Bloomberg“ najienų agentūra praneša, kad JAV ekonomika rodo atsigavimo ženklus, o euras stiprėja dolerio atžvilgiu - šios priežastys esą sąlygoja naftos brangimą tarptautinėje rinkoje. Tiesa, naftos kainoms dar labai toli iki tokių aukštumų, kokiose jos buvo prieš porą metų, kai Lietuvoje ir visame pasaulyje vyko masiniai protestai dėl degalų kainų.


Šiame straipsnyje: degalaidegalų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių