„Davidoff" gerbėjai suskubo apsirūpinti kvepalais

Ginčui tarp bendrovės „Kristiana" ir Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos dėl prekinio ženklo „Davidoff" parfumerijos gaminių persikėlus į teismą, šio prekinio ženklo gerbėjai suskubo apsirūpinti kvepalų atsargomis.

„Kristiana" tinklą valdančios įmonės vadovės Virginijos Godelaitienės teigimu, žiniasklaidos priemonėse pasirodžius informacijai, kad „Davidoff" žymeniu paženklinti parfumerijos gaminiai gali būti išimti iš prekybos, šių kvepalų gerbėjai suskubo didesniais kiekiais pirkti įvairius „Davidoff" prekės ženklo kvepalus.

„Palyginti su birželiu, „Davidoff" kvepalų pardavimai liepos mėnesį buvo beveik trečdaliu didesni. Panašias tendencijas matysime ir rugpjūtį. Be to, klientai vietoj įprastinės 50 ml talpos dabar renkasi dvigubai didesnę pakuotę", - sako V.Godelaitienė.

Kol sprendžiamas bendrovės ir tabako kontrolierių ginčas, Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos nutarimo dėl draudimo prekiauti „Davidoff" ženklu pažymėtomis prekėmis vykdymas yra teismo sustabdytas, todėl „Kristiana" ir „Kosmada" tinklų salonuose vis dar prekiaujama šio prekinio ženklo gaminiais.

Tarnyba bendrovei „Kristiana" paskyrė baudą ir uždraudė prekiauti „Davidoff" prekinio ženklo kosmetikos ir parfumerijos gaminiais. Tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba draudimą motyvuoja tuo, jog „Kristiana" pažeidė Tabako kontrolės įstatymą, nes šios kosmetikos gaminių linija reklamuoja bei skatina analogiško pavadinimo tabako gaminių įsigijimą ir vartojimą.

„Kristiana" dėl tokio sprendimo Vilniaus apygardos administraciniam teismui liepos 25 d. pateikė skundą.

„Davidoff" kosmetikos prekes gamina „COTY Prestige Lancaster" grupė, tuo tarpu tabako prekes - „Imperial Tobacco" kompanija. Uždraudus prekybą minėtais kosmetikos gaminiais Lietuvoje, prekyba jais liktų teisėta kitose ES narėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių