Dauguma Seimo frakcijų palaiko nekilnojamojo turto mokesčio įvedimą

Nekilnojamojo turto mokesčiui įvesti trūksta tik socialinių partnerių pritarimo ir politinės valios - manoma, kad nauja prievolė galėtų įsigalioti jau nuo kitų metų.

Dauguma Seimo valdančiosios koalicijos ir opozicijos atstovų sutinka, kad nekilnojamojo turto mokestis reikalingas, jo įvedimui priešinasi tik liberalai, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai tikriausiai pasisakytų už tai, kad nekilnojamojo turto mokesčio įvedimas būtų neatidėliojamas. Tačiau frakcijos seniūnas Jurgis Razma pažymėjo, jog dėl to dar reikia sutarti su valdančiosios koalicijos partneriais.

J.Razmos teigimu, frakcija nėra apsisprendusi, kokį nekilnojamojo turto apmokestinimo variantą palaikytų - visą turtą apmokestinti progresiniu tarifu, priklausančiu nuo jo vertės, ar fiksuoti tam tikrą neapmokestinamą turto dydį, apmokestinant tik brangesnį būstą.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius sutinka, kad nekilnojamojo turto mokestis yra reikalingas. Tačiau, anot politiko, plėsti jo bazę derėtų labai atsakingai, nustatyti, nuo kurios sumos nekilnojamasis turtas turėtų būti apmokestinamas.

Frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Valentinas Mazūroms taip pat teigiamai vertina tokį mokestį. Tačiau "tvarkiečiai" jį palaikytų su viena sąlyga - kad pirminis gyventojų turtas (butas, sodas, garažas) nebūtų apmokestinamas.

Nekilnojamojo turto mokesčiui nepritaria liberalai. Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eriko Tamašausko teigimu, sunkmetis yra netinkamas laikas naujiems mokesčiams įvesti. Jam pritaria Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Vytautas Bogušis.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė nemato kliūčių nuo 2011 metų įvesti papildomą apmokestinimą. Premjeras Andrius Kubilius taip pat tam pritaria, tačiau nėra tikras, ar pavyks įteisinti naują mokestį.


Šiame straipsnyje: NTbūstasmokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių