Daugiausia pinigų lietuviai siunčia į Rusiją, Baltarusiją ir Britaniją

Lietuvos pašto duomenimis, praėjusiais metais daugiausia piniginių perlaidų tautiečiai išsiuntė į Rusiją, Didžiąją Britaniją, Ukrainą ir Baltarusiją. Į šias šalis siunčiama apie du trečdalius visų per Lietuvos paštą išsiunčiamų piniginių perlaidų.

"Jei į Lietuvą daugiausia piniginių perlaidų atkeliauja iš Europos Sąjungos šalių, tai Lietuvoje gyvenantys gyventojai daugiausia siunčia į kaimynines šalis – Rusiją, Baltarusiją, Ukrainą. Nuolatinis perlaidų srautas yra ir į Didžiąją Britaniją. Pastebime, kad kas mėnesį perlaidas išsiunčia toks pats klientų skaičius, o vidutinė siunčiama suma – apie 800 litų. Galima daryti prielaidą, jog šiuos pinigus siunčia tėvai užsienyje studijuojantiems vaikams", – sakė Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Tarp populiariausių šalių, į kurias daugiausia lietuviai siunčia pinigines perlaidas, toliau rikiuojasi Vokietija, Lenkija, Ispanija, JAV, Airija, Latvija.

Pasitaiko atvejų, kai tautiečiai siunčia perlaidas ir į tokias egzotiškas šalis kaip Peru, Filipinai, Ekvadoras, Dramblio Kaulo Krantas, Libanas, Brazilija, Marokas, Kolumbija, Mauritanija, Tanzanija, Kenija. Iš viso praėjusiais metais per Lietuvos paštą gyventojai perlaidas siuntė į 129 šalis.

Nors daugiausia perlaidų lietuviai išsiunčia į kaimynines šalis, tačiau didžiausios siunčiamos sumos keliauja į kitas šalis. Štai į Belgiją siunčiamos perlaidos vidutinė suma siekia 1570 litų, į Daniją –1440 Lt, JAV – 1410 Lt, Ispaniją – 1280 Lt. į Rusiją siunčiamos perlaidos vidutinė suma siekia 800 litų, į Baltarusiją – 380 Lt, Ukrainą – 490 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
o aš kažkaip galvoju, kad daugiausiai perlaidų į Kiniją... vis dėlto apsipirkimas minėtų šalių parduotuvėse labai išaugęs, o ir prekių kilmė visokiuose betose, grupiniuose ir pan. tinklalapiuose rodo didelį importą...

Aha

Aha portretas
Siuncia tikrai teveliai pinigus vaikams studentams i Britanija. Nepigus ten pragyvenimas studentui, patustina gerokai lietuviu teveliu kisenes.Jei studijuoji rimtoje mokslo istaigoje, nera laiko ilgai dirbti, nes pazymiai suprastes, o tada su diplomu tik viena vieta nusisluostysi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių