Daugiausia mokesčių pernai sumokėjo „Statoil“ ir „Maxima“

Didelę dalį mokesčių sunešė ir drabužių pardavėjai. Pajamas auginusios APB „Apranga“ sumokėtų mokesčių suma per metus išaugo nuo 23,8 mln. Lt iki 28,4 mln. Lt

Iš visų mažmeninės prekybos įmonių daugiausia mokesčių Valstybinei mokesčių inspekcijai pernai sumokėjo degalinių tinklo operatorė „Statoil Fuel & Retail Lietuva“. Už jos rikiuojasi prekybos tinklas „Maxima LT“, pernai jo sumokėtų mokesčių suma kiek sumažėjo - rašo „Verslo žinios“.

Pernai pavadinimą pakeitusi degalinių tinklo operatorė „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ (buv. „Lietuva Statoil“) į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sąskaitą 2012 m. pervedė per 386 mln. Lt mokesčių, daugiausia iš visų mažmenininkų. Dalis šių mokesčių – iš bendrovės didmeninės prekybos, tačiau, pasak Giedriaus Bandzevičiaus, bendrovės generalinio direktoriaus, į mažmenininkų sąrašus bendrovė patenka pelnytai.

Antroje sąrašo vietoje esanti UAB „Maxima LT“ pernai sumokėjo 280 mln. Lt mokesčių, arba 9,6% mažiau nei 2011 m.

„Mažiau sumokėta PVM mokesčio. Šis skirtumas susidarė dėl to, kad 2011 metais buvo parduota daugiau nekilnojamojo turto“, – pokytį aiškina bendrovės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kliedesiai

Kliedesiai portretas
Parašykit aiškiai ar tai PVM ar akcizai ar Pelno mokesčiai ar sodros įmokos . Tada bus aišku ar gyventojai sumokejo mokesčius pirkdami statoile ir maximoi mokedami PVM ir akciza (juk PVM sumoka pirkejai o pardavejas ji tik administruoja ,surinkus sumoka VMI ) . Ar pateikiamos imonės daugiausiai sumokėjo mokesčiu .Atskyrkite mokesčius kurious mokame mes pirkėjai pirkdami ir mokesčius kurious sumoka pati įmonė.

OHO

OHO portretas
Naujas išradimas , citata(Mažiau sumokėta PVM mokesčio Dėl to , kad 2011 metais buvo parduota daugiau nekilnojamo turto . Tai gal machima rado būda kaip parduoti nekilnojama turta už tai gaunant PVM ir juo užskaityti pardavimo PVM . Su galiojančiu VMI nustatytu PVM mokėjimu tai niekaip nesiriša . Nor machima sugeba iš neigaliuju sajungos berods spindulys nusipirkt savo pastatus su PVM , o tie "vargšai neigalieji" atleisti nuo PVM mokėjimo .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių