Daugiausia ES paramos ne elektronikos, o maisto sektoriui

Pernykščiai ES paramos skirstymo rezultatai pateikia staigmeną – skirtingai nei prieš metus, didžiausią paramą gavusių projektų penketuke nebeliko nė vienos privataus verslo įmonės, o maisto gamintojai paveržė paramos lyderių vardą iš elektronikos sektoriaus

„Verslo žinios“ skelbia, kad ankstesniųjų metų paramos rekordininkės buvo su Valdu Bumeliu siejama „Biotechpharma“ (38 mln. Lt),  Vidmanto Janulevičiaus kontroliuojamos saulės energetikos projektus įgyvendinančios „Baltic solar solutions“ ir „Baltic solar energy“ (45 mln. Lt), taip pat  „Achema“ (30 mln. Lt).  Šiemet didžiausią pinigų sumą – 42 mln. Lt dviem projektams įgyvendinti – gavo VšĮ  „Versli Lietuva“, per 35 mln. Lt elektros skirstymo sistemos plėtrai  –  AB LESTO, beveik 13 mln. Lt elektros perdavimo sistemai  modernizuoti  – AB „Litgrid“.

„Versliai Lietuvai“ per šį finansinį laikotarpį jau skirta beveik 92 mln. Lt paramos. Gerai tai ar blogai, kad pinigai patenka ne tiesiogiai verslui, o per tarpininką, – verslininkai nesutaria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių