Daugiabučių renovavimą prižiūrės įsteigta agentūra

Lietuvoje bus steigiama Būsto energijos taupymo agentūrą (BETA), kuri koordinuos daugiabučių namų renovavimo programos įgyvendinimą. Tokiam Aplinkos ministerijos siūlymui pirmadienį iš esmės pritarė Vyriausybė.

Atstovauti valstybei, kaip „Betos“ steigėjai, bus pavesta Aplinkos ministerijai, pranešė Ministro pirmininko spaudos tarnyba. Agentūra bus finansuojama iš ministerijai skiriamų valstybės biudžeto asignavimų.

Agentūra bus steigiama kaip viešoji įstaiga, o jos steigiamasis įnašas sieks 1 tūkst. litų. Pasak ministerijos, agentūra suteiks didesnes galimybes savivaldybėms dalyvauti, sprendžiant daugiabučių renovavimo problemas.

Agentūros taisyklėse nurodoma, kad įstaiga teiks techninę, organizacinę ir metodinę pagalbą butų savininkams, rengs investicijų projektus.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis anksčiau teigė, kad agentūra veiktų visuose didžiuosiuose miestuose.

Anot jo, dalis darbuotojų į naująją agentūrą bus perkelta iš Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros, kuri administruoja daugiabučių namų atnaujinimo programą, teikia pagalbą savivaldybėms.

V. Mazuronis teigė, kad skaičiuojama, jog iš pradžių naujoje Energetinio taupymo agentūroje dirbtų 25 specialistai, o jos išlaikymas metams kainuotų apie 1,5-2 mln. litų.


Šiame straipsnyje: daugiabučiairenovacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
APVOGTA VALSTYBĖ IR TIEK

666

666 portretas
galėjo iž tuos pinigus pastatyti vėjo jėgainę , bet ne nori kenkti Lietuvai ir jos piliečiams . anksčiau buvo vagys arba durniai ir dabar tas pats pasikeitus tesiasi nes visi iš to pačio partinių parazitų lizo

666

666 portretas
aš už kad kekvienam daugiabučiui po 3 mw vėjo jėgainę kurios pagaminta lektra šildytu vandenį namo šildymui ( veiktu kaip baterija ) , karštam vandeniui ir apšvietimui . Po trijų metų Lietuvos ekonomika dideliais tempais kiltu į viršų o žmonių gyvenimai gerėtu , sodra atsigautu , valstybės skolos mažėtu ir galiausiai išnyktu , atlyginimų galima būtu nedidint nes visi turėtu beveik nemokamą elektrą . Tereiktu kad į dieną kekvienas Lietuvos gyventojas į valstybės biudžetą sumokėtu 7 lt. ir tai darytu 20 metų .
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių