Daugiabučiams neprošal pasitelkti alternatyvius energijos šaltinius

Grįžti į straipsnį

vidonis

vidonis portretas
Tai ar už uteles daryt tą geoterminį???

varge

varge  portretas
,,jei valstybė nerems ,tai ir liks tik projektai...mūsų žmonės nustekenti ,renovacijas gali daryti tik sapne.

Zigmas

Zigmas portretas
Eilinis lochotronas patikliems. Geriau pasiklauskit tų, kas tuos kolektorius ir geotermiją jau turi,

spyglys

spyglys portretas
Manau ,kad valstybei ir gyventojams (abiems pusėms) naudingas variantas būtų Olandijos, Danijos – iki 50 proc., jei pasitelkiama alternatyvi energetika patirtis.Būtų vykdomi ES įsipareigojimai dėl alternatyvios energetikos išplėtimo,taršos sumažinimo ir energijos resursų taupimo bei nepriklausomos energetikos nuo užsienio pamatų sustiprinimo.Be to būtų padidinta investicijų grąža gyventojams per trumpesnį laikotarpį.Reikėtų tik gero noro vyriausybei ir veiklos.

boruzhe

boruzhe portretas
Pamastykime kas valdo silumos tiekimo bendroves, ir kad sios turedamos rimtu interesu tarp valdzios vyru nelabai noretu prarasti pelno kasnelius. Siulyciau patiems namu gyventojams reikalauti, kad butu montuojami atsinaujinancios energijos irenginiai. Juk sitaip sutaupytu visi. Tiek ekologijos prasme, tiek zmones gautu beveik nemokama energija.

Nemokantis anglu

Nemokantis anglu portretas
f*** Your surping Ideas

sss

sss portretas
durneliai paskaiciuokit samata tai bankui prasiskolinsit tiek kad namas sugrius o dar jusu anukai sekmingai mokes

Pastebejimas

Pastebejimas portretas
Ar tie musu sovietiniai daugiabuciai verti tokiu renovaciju,investiciju.Namai kai kurie aptriuse(zinoma ne be gyventoju "rupestingos prieziuros"),zmones jau vis maziau bendrauja,o tik del to,kad tam jau nebelieka laiko dirbant kad pasotinti vis "alkstancius"monopolininkus",o ir abejingumo padaugejo del poziurio i juos kaip zmones,kaip mokesciu moketojus nejauciancius jiems pagarbos is valstybes vadovu puses.Kiekviena tokia "pagalba" galima izvelgti kaip konkrecia nauda kazkam,bet tik ne daugiabuciu varguoliams.Paziurekime kas juose gyvena- pensininkai,gala su galu vos suduriancios seimos,studentai nuomininkai.Na kam tu renovaciju reikia jei patys tie daugiabuciai kiaurom sienom,surudijusiais vamzdynais-tokius namus griauti tuoj reiks,o ne lopyti,sienu,grindu,perdangu juk nieks nekeis.O kokios laiptines-daug sedevru pamatytumem-tarkim saulegrazu ir nuoruku derinys jau tampa topinis.Apie koki dar geotermini sildyma svajoti ir kokius pinigus kazkam nutekinti.Jei uz valstybine parama,tada Aciu,viskas gerai,bet taip nebus.Ir dar koks monopolininkas nores atsisakyti riebaus brangaus centralizuoto sildymo tiekimo.Dabar kiekvienas papildomas litas mokesciams yra svarbus.Taigi bet kokios renovacijos su izvelgiamu bizniu konkreciom firmom(taip pat naujas verslas ateina),daugeliui nereikalingos...

siulymasispirstolauztas

siulymasispirstolauztas portretas
buvo pas mane panasi ideja isirengti alternatyvu energijos saltini (saules kolektorius) ir ji nebuvo igyvendinta nes ekonomiskai nenaudinga. Elektra turetu kainuoti kokius kelis litus, kad ekonomiskai butu naudinga isirengineti tuos saules kolektorius. Kolkas dabar isirenginejatiems saules baterijas bizni daro tik pardavejams, o kol nauda ateis patiems vartotojams tai teks palaukti bent 10 meteliu. Ir neaisku ar po tu 10 meteliu jau bus nauda, gal po to dar 10 meteliu teks palaukti... As manau, kad tokie pareiskimai yra vienareiksmiskai naudingi tik tuos energijos saltinius pardavinejantiems verslininkams. Bent jau kolkas..

Saulius1

Saulius1 portretas
Žavu kad žmonės pradėjo mąstyt.

Galerijos

Daugiau straipsnių