Daugėja skundų dėl darbo užmokesčio mokėjimo

Šiais metais Valstybinė darbo inspekcija jau gavo per 8 tūkst. skundų, prašymų ir paklausimų - beveik dvigubai daugiau nei pernai per visus metus. Dauguma jų - dėl darbo užmokesčio mokėjimo pažeidimų. Vien praėjusią savaitę jų gauta apie 200.

Gaunamų skundų skaičius rodo, kad įmonėse dažniau ir šiurkščiau pažeidinėjami darbines garantijas užtikrinantys teisės aktai, galimai netgi piktnaudžiaujant ekonomikoje susidariusia padėtimi.

Valstybinė darbo inspekcija, atkreipdama dėmesį į susiklosčiusią situaciją, ragina įmonių vadovus atsirandančius sunkumus įmonėse darbuotojų aspektu spręsti civilizuotai, numatyta tvarka, nelaukiant inspektorių vizito.

Neatsiskaitymas su darbuotojais ne tik didina socialinę įtampą, bet atitinkamai mažina įplaukas į valstybės bei socialinio draudimo biudžetus.

„Atsiskaitymas už darbą laiku geriausiai liudija apie įmonės socialinės atsakomybės lygį ir jos pasirengimą gyventi ne vien šia diena", - pabrėžia vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Mindaugas Pluktas. 


Šiame straipsnyje: atlygisskundaidarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių