Darbuotojų amžius: kokie darbuotojai turi daugiau pranašumų?

Šiuo metu darbo ieško ir darbo trūksta įvairaus amžiaus žmonėms. O kuriems įsidarbinti lengviau - jauniems ar vyresniems? Darbo paieškos portalas CVbankas.lt paklausė vartotojų nuomonės, kokios įtakos darbinantis turi amžius.

Jaunesnių ir vyresnių pranašumai

Dalis darbo paieškos portalo CVbankas.lt apklausoje dalyvavusių asmenų mano, kad dažnai darbdaviai renkasi darbuotoją pagal amžių: jaunesni turi daugiau galimybių būti įdarbinti.

Teigiama, kad jauni darbuotojai gali dažniau konkuruoti su tos pačios specialybės vyresniais darbuotojais, nes yra energingesni, veržlesni, ne tokie konservatyvūs kaip vyresnio amžiaus darbuotojai. Jie lankstesni, labiau pripažįstantys naujoves, todėl laikomi naudingesniais įmonei.

Kita dalis apklausoje dalyvavusių respondentų teigia, kad jauni ir brandaus amžiaus darbuotojai turi mažiau perspektyvų. Geriausia vidutinio amžiaus darbuotojai - nei labai jauni, nei pensinio amžiaus. Tokio amžiaus darbuotojai yra labiau patyrę, turi daugiau žinių, patirties, todėl gali eiti aukštesnes pareigas, dirbti atsakingesnį darbą ir gauti didesnį atlyginimą.

Ko darbdaviai nepastebi?

Dar viena dalis apklausos dalyvių mano, jog darbdaviai ypač vengia priimti jaunus darbuotojus, nes šie neturi patirties. Piktinamasi, kad jaunas, ką tik išsilavinimą įgijęs, asmuo negali turėti darbo patirties, o ji - vienas iš pagrindinių reikalavimų. Respondentai teigia, jog tokiais atvejais nekreipiamas dėmesys į tai, kad jauni darbuotojai greičiau pripranta prie naujovių, adaptuojasi ir greitai mokosi.

Likusieji respondentai mano, kad žmogus yra darbingas nežiūrint į jo amžių, bet daug kas priklauso nuo veiklos srities. Tačiau manytina, kad įdarbinant reikėtų vertinti ne kandidato amžių, o išsilavinimą, patirtį, profesionalumą, atsidavimą darbui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių