Darbo užmokesčio didinimu valstybė antrąjį ketvirtį pralenkė verslą

Vidutinis darbo užmokestis šiemet antrąjį ketvirtį, palyginti su pirmuoju ketvirčiu, Lietuvoje padidėjo 1,7 proc. iki 2107,7 lito neatskaičius mokesčių.

Statistikos departamentas pranešė, kad palyginamuoju laikotarpiu vidutinis darbo užmokestis valstybės sektoriuje siekė 2231,5 lito ir, palyginti su pirmuoju ketvirčiu, padidėjo 2,4 procento, privačiajame sektoriuje siekė 2028 litus ir padidėjo 1,4 procento.
Per metus - antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su antruoju ketvirčiu pernai, vidutinis mėnesinis bruto darbo užmokestis šalies ūkyje padidėjo 2,5, valstybės sektoriuje - 3, o privačiajame sektoriuje - 2,6procento.

Anot statistikų, darbo užmokesčio didėjimą šiemet antrąjį ketvirtį lėmė išaugusi darbų apimtis, ilgesnis darbo laikas ir kitos priežastys.

Vidutinis darbuotojų skaičius per antrąjį šalies ūkyje išaugo 2 procentais (valstybės sektoriuje - 0,4 proc., privačiajame sektoriuje - 2,9 proc.), o per metus - 4,7 procento (valstybės sektoriuje sumažėjo 0,4 proc., privačiajame sektoriuje padidėjo 8 proc.). Antrąjį ketvirtį šiemet, padidėjus darbų mastui, mažiau darbuotojų buvo išėję nemokamų atostogų ar dirbo ne visą darbo laiką.

Valstybės sektorius apima biudžetines įstaigas ir organizacijas - švietimo, sveikatos priežiūros, socialinio darbo, kultūros, viešojo valdymo, taip pat viešąsias įstaigas, įmones, kurių 50 proc., ar daugiau subjekto įstatinio kapitalo sudaro valstybės ar savivaldybės nuosavybė.


Šiame straipsnyje: darbo užmokestisalga

NAUJAUSI KOMENTARAI

sraigė

sraigė portretas
tai kas čia yr. Sakė, kad tik pensijas "padidins", o ne atlyginimus kels. Melagiai, durneliai.

lolo

lolo portretas
idomu kam cia padidejo tie atlyginimai? - gi valdzios virsunelei o paprastiems valstybes tarnautojans tikrai ne, keli 'tuzai' pasididina algas keliais tukstanciais - ziurek jau ir bendras vidurkis padideja.

AŠ portretas
AŠ tai iš vis pasidariau turtingas: mūsų dviejų vidurkis siekia daugiau neęi 5000 lt. ... Teisingai , nepasakiau kas mes ir kiek atskirai uždirbam. Aš - paprastas miestietis, gaunu čiut virš 1000 į rankas , o kitas, tai ministras (bet kuris) gaunantis į rankas virš 10 000... ŠTAI IR GAVOSI VIDURKIS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių