Iš darbo atleisti numatoma beveik 1,4 tūkst. žmonių

Spalio mėnesį Lietuvos darbo birža gavo 20 pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimus, iš darbo numatoma atleisti 1 tūkst. 386 darbuotojus.

Pranešimus apie grupės darbuotojų atleidimus gavo Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Šilutės, Vilkaviškio, Kupiškio, Jonavos, Raseinių ir Kretingos teritorinės darbo biržos. Darbuotojų atleidimo priežastys - įmonėms iškeltos bankroto bylos, struktūriniai pertvarkymai, dėl ekonominių priežasčių mažinamos veiklos apimtys.  

Alytaus darbo birža gavo pranešimą apie grupės darbuotojų atleidimą iš įmonės „Snaigė". Dėl ekonominių ir technologinių priežasčių atleidžiami 310 darbuotojų.

Jonavoje siuvimo įmonei „Jonatex" iškelta bankroto byla, atleidžiami 172 darbuotojai.

Šilutės darbo birža gavo pranešimą apie įmonei „Galaunė" iškeltą bankroto bylą, atleidžiami 125 darbuotojai.

Raseiniuose vilnos apdorojimo ir verpimo įmonė „Litspin" dėl ekonominių priežasčių atleidžia 70 darbuotojų.

„Panevėžio gelžbetonis" susiklosčius nepalankiai ekonominei situacijai šalyje, ypač statybų sektoriuje, atitinkamai mažėjant gelžbetoninių gaminių paklausai, atleidžia 67 darbuotojus.

Klaipėdoje bankrutuojanti siuvimo įmonė „Centeksas" atleidžia 58 darbuotojus.

„Kupiškio plytų gamykla" dėl ekonominių priežasčių atleidžia 58 darbuotojus.

Pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimą, kai numatoma atleisti daugiau negu 50 darbuotojų spalio mėnesį buvo gauta 8, atleidžiama 920 darbuotojų.

Per dešimt mėnesių buvo gautas 21 toks pranešimas, numatyta atleisti 3 tūkst. 245 darbuotojus. Per 2007 metų tą patį laikotarpį buvo gauta 11 pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimą, kai atleidžiama daugiau nei 50 darbuotojų, buvo atleisti 959 žmonės. 


Šiame straipsnyje: darbuotojaiatleidimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių