Darbe - mažiau pensininkų

Pensijų mažinimą dirbantiems žmonėms labiausiai pajuto aukščiausios kvalifikacijos specialistai. Per ketvirtadalį daugiausia uždirbančių pensininkų nutarė mesti darbą ir gyventi tik iš pensijos.

Šių metų vasario pabaigoje, "Sodros" duomenimis, Lietuvoje dirbo 55,3 tūkst. pensinio amžiaus žmonių. Pernai lapkritį, kai tik pradėta kalbėti apie pensijų mažinimą, jų buvo 8 tūkst. daugiau, rašo "Lietuvos rytas".

Dauguma žmonių iš darbo pasitraukė arba buvo atleisti iki šių metų pradžios. Šiais metais dirbančių pensininkų sumažėjo 2 tūkstančiais.

"Sodros" duomenys rodo, kad dėl pensijų karpymo darbą pirmiausia metė daugiausia uždirbantys specialistai. Jų pensijos, atsižvelgiant į algos dydį, buvo mažinamos 50-70 proc. Pernai rudenį didesnį kaip 2,5 tūkst. litų atlyginimą gaudavo 14 tūkst. pensininkų. Vasarį tokių sumažėjo iki 10,2 tūkstančio.

Tuo tarpu minimalią algą uždirbančių pensininkų šiemet net padaugėjo. Pernai rudenį tiek gaudavo apie 18 tūkst., o pastaruoju metu - 19,5 tūkstančio.

Banko "DnB Nord" vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis spėjo, kad dauguma mažiausius atlyginimus gaunančių pensininkų neskubėjo palikti darbo, nes jiems trūksta pinigų.

"Mažai uždirbantys žmonės dažniausiai neturi daug santaupų. Jų pensijos taip pat nedidelės, todėl jiems reikalingas kiekvienas papildomas šimtas litų", - teigė ekonomikos ekspertas.


Šiame straipsnyje: pensininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių