Darbdaviai vėl ieško darbuotojų

Ieškantieji darbo jau gali įžvelgti prošvaisčių: dauguma darbdavių teigia, kad šiais metais jie jau ieškojo žmonių. Džiugina ir skelbimų statistika: per metus skelbimų, kuriuose siūloma įsidarbinti, skaičius portale CVbankas.lt yra išaugęs apie dešimt kartų.

Tačiau kokia šiuo metu darbdavių ir darbuotojų situacija: ar yra tinkamų kandidatų ir ar normalios sąlygos siūlomos darbo ieškantiesiems?

Pasigendama tinkamų darbuotojų

Darbo paieškos portalo CVbankas.lt atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad šiuo metu darbdaviai pripažįsta, jog kandidatų įsidarbinti nestinga, tačiau trūksta tinkamų darbuotojų konkrečioms pareigoms užimti.

Atrodo, kad norinčiųjų dirbti daug, tačiau analizuojant, ar darbo ieškantysis gebėtų dirbti tam tikrą darbą, neretai atsiranda vienokių ar kitokių kliūčių.

Tyrimo rezultatai taip pat rodo, kad nėra nė vieno darbdavio, kuris apskritai nerastų tinkamų darbuotojų.

Darbuotojai kartais manipuliuoja informacija apie save

Dauguma CVbankas.lt apklausoje dalyvavusių darbdavių, paklausti, ar šiuo metu darbo ieškantieji pateikia teisingą informaciją apie save, labiausiai pastebi, kad kandidatams rūpi tik siūlomas atlygis, kad jie nesivargina savęs informatyviai pristatyti.

Ketvirtadalis darbdavių netgi pastebi, kad ieškantieji darbo akivaizdžiai manipuliuoja informacija apie save, neobjektyviai įvertina savo gebėjimus.

Vos kas ketvirtas darbdavys teigia, kad pokalbio dėl darbo metu darbuotojai atviri: apibūdina save ir iš teigiamos, ir iš neigiamos pusės.

Dauguma darbdavių teigia, kad šiais metais jų darbuotojams siūlomos salygos nekito, ir pabrėžia, kad tikriems specialistams sąlygos palankios. Vis dėlto beveik trečdalis darbdavių pripažįsta, kad darbuotojai šiais metais gauna mažesnį atlyginimą.


Šiame straipsnyje: darbasnedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių