Darbdaviai noriai draudžia savo darbuotojus

Lietuvos bendrovės savo darbuotojų papildomam savanoriškam sveikatos draudimui per penkis šių metų mėnesius skyrė 13,9 mln. litų. Šioje srityje pirmauja „SEB gyvybės draudimas", surinkęs 45,9 proc. darbuotojų papildomam sveikatos draudimui skirtų įmokų. Draudimo priežiūros komisijai pakeitus apskaičiavimo metodiką, papildomo sveikatos draudimo rinkos situacija šalyje buvo įvertinta pirmą kartą.

Draudimo priežiūros komisijos duomenimis, per penkis šių metų mėnesius darbdavių mokamos papildomo sveikatos draudimo įmokos Lietuvoje sudarė 31,3 proc. sveikatos draudimo įmokų sumos. Kitą dalį sudaro draudimas nuo kritinių ligų ir nelaimingų atsitikimų draudimas.

„Papildomas sveikatos draudimas dabar yra sparčiausiai populiarėjanti darbuotojų motyvavimo priemonė. Sveikatos draudimas teikia apčiuopiamą naudą darbuotojams ir skatina jų lojalumą, todėl dažnai tampa būtinybe bendrovėms, kurios dirba konkurencingose rinkose ir siekia pritraukti geriausius specialistus", - sakė „SEB gyvybės draudimo" ekspertai.

Papildomo sveikatos draudimo populiarėjimą paskatino pradėta taikyti mokesčių lengvata. Nuo 2007 metų vidurio darbdaviai yra atleidžiami nuo valstybinio socialinio draudimo mokesčio, apskaičiuojamo nuo darbuotojų sveikatos draudimui skirtų draudimo įmokų.

Papildomu sveikatos draudimu savo darbuotojus apdraudžiančios bendrovės jį skiria tam tikrą laikotarpį dirbantiems specialistams. Taip įvertinamas darbuotojo indėlis į verslo sėkmę, jis paskatinamas tęsti darbą bendrovėje, labiau branginti savo darbo vietą.

Atsižvelgus į tai, koks paslaugų komplektas pasirinktas, papildomu sveikatos draudimu apdraustam žmogui yra kompensuojama visa ar dalis kainos už tokias paslaugas kaip gydytojų specialistų konsultacijos, diagnostiniai tyrimai, ambulatorinis ar stacionarinis gydymas, medicininė reabilitacija, odontologija, taip pat optikos priemonės, skiepų programos, sveikatos stiprinimo paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių