Dar viena krizė: ministrai tariasi, amerikiečiai meldžiasi (atnaujinta)

Grįžti į straipsnį

opa

opa portretas
jie ir patys zino atsakimus i klausima kaip! kada sustosime naftos barelius skaicuoti doleriais ir visos operacijos Birzoje ,o pradesim skaicuot kiek benzo galima nupirkti na pvz uz aukso kieki tada pradesime gyvent stabiliai. bet ir problemos visi tie ES parlamentrai,Birzu makleriai ir visi kiti savo pinigus skaicuoja ir laiko doleriais,todel niekas ir nepajudes musu ubagu gyvenime.

eko

eko portretas
krize jau atejo... totalus krachas gresia Europai, o tariasi kaip dar kazkiek atitolinti ...ta gala. Nieko gero jie nenutars stebuklo nebus. sakes, bus tuoj italijai, o tada graikijos ir ispanijos ekonomikos sprogs...

TaigiTaigi

TaigiTaigi portretas
Čia dar ne audra, čia tik lengvas vėjelis prieš audrą; bus laikai kai pavydėsim šių RAMIŲ dienų.

Priežastys

Priežastys portretas
Svarbiausia dabartinės pasaulinės ekonomikos krizės priežastis yra pagrindinės pasaulio valiutos – JAV dolerio perprodukcija. Nuo 1971 metų, kai buvo atšauktas dolerio susiejimas su JAV turimu auksu, dolerius imta spausdinti neribotais kiekiais, nes JAV vyriausybė nekontroliuoja dolerio emisijos mastų. Tokią teisę turi tik 1907 metais įsteigtas JAV Federalinis rezervų bankas (FRB). O tai privati organizacija, kurią valdo 20 privačių komercinių JAV bankų. Pagrindinis ir nepaprastai sėkmingas jų verslas – spausdinti rezervine viso pasaulio valiuta tapusius pinigus. Kad tą pasiektų, dabartiniai FRB savininkai paaukojo šimtmečius ir įdėjo daug pastangų. Nuo 1971-ųjų iki 2008 metų dolerių kiekis pasaulyje išaugo dešimtis kartų, daug kartų viršydamas pasaulyje realiai turimų prekių visumą. Tokia padėtis buvo išimtinai naudinga FRB, kaip privačiai organizacijai, ir pačioms JAV, kaip valstybei, nes leido 37 pastaruosius metus gyventi ne pagal pajamas, o viso likusio pasaulio sąskaita. JAV BVP sudaro 20% viso pasaulinio BVP, o šioje šalyje kasmet suvartojama 40% pasaulyje pagaminamos produkcijos. Jeigu kažkas pagamina dvigubai mažiau, nei suvartoja – kažkas juk turi už tai sumokėti? Tas kažkas – visas likęs pasaulis, kuris atiduoda Amerikai savo prekes mainais už beverčius žalius popierėlius. Taip vyksta milžiniškas pasaulinių turtų perdalijimas JAV naudai. Kam reikėjo FRB dolerių prisigaminti daugiau, negu būtina normaliam pasaulinės ekonomikos funkcionavimui? Jeigu esi privatus asmuo ir turi teisę spausdinti dolerius, kuriais aprūpinama visa pasaulio ekonomika, juk knieti pradėti dolerių perprodukciją, nes tai suteikia nuostabias galimybes. Narkotikai, prostitucija, prekyba ginklais – tai tik netikšų žaidimai, palyginti su galimybe spausdinti dolerį. Šitą galimybę FRB gavo, – tiksliau, ne gavo, o teisėtai užsidirbo. Tai teisei gauti buvo išnaudoti milžiniški puikiausių smegenų intelekto ištekliai, daugybė pastangų, pinigų ir metų metai įtempto darbo, dėl to buvo organizuota keletas krizių ir pora pasaulinių karų…

D

D portretas
Velniop doleri ir eura tegyvuoja juanis

malpa

malpa portretas
maziau kariaut reikejo

5-am

5-am portretas
kodėl juanis? velniop juanį, tegyvuoja litas. Nesidraskykite, nieko nepakeisite ir nieko blogo neatsitiks, nebent Graikijai, gal Portugalijai. Čia labai stengiasi kinai, bet kaip ir visos jų prekės, viskas pas juos laikosi tik apgaulių ir blogo kopijavimo dėka.

Paskalis 7-am

Paskalis 7-am portretas
Čia tu klysti. Jei velniop nueis doleris ir juanis, tai bus teisus 3-as komentatorius TaigiTaigi, kad mes ilgėsimės šių ramių dienų. Bet tiesa yra viena: gyveno visi skolon, nesvarbu, kiek uždirba. Jei uždirba 1000Lt, skolinasi 2000Lt. Vat ir problema susidaro: o kaip skolas atiduot??? Čia aš pasakysiu nepopuliariai, bet pasakysiu: Kubilius buvo teisus pasakydamas: "Visa tai, ką mes darome dabar, žvėriškai taupydami ir mažindami išlaidas, visas pasaulis irgi turės padaryti, ir kuo vėliau, tuo su skaudesnėmis pasekmėmis". Apšaukit mane kubiloidu, bet ką mes matome? Graikija naudoja tą patį Kubiliaus planą, tik grieštesnį. Amerikai gresia tas pats. Net kiniečiai jau pradeda mokyt Ameriką, citata iš straipsnio: "Praėjo laikai, kai JAV galėjo paskola užsitikrinti sau galimybę įveikti problemas, kurias jos pačios sau ir sukelia".

lit...r...as

lit...r...as portretas
na taip, amerikonai toliau gyvens is paskolu, o likes svietas juos turet islaikyt...

Paskaliui

Paskaliui portretas
Tai kad Kubilius taupo tik žodžiais, o ne veiksmais. Taupo vargingiausių sąskaita, pvz mažindamas pensijas ar pašalpas, tuo tarpu biurokratinis aparatas tik auga ir auga nesustabdomai ir suryja dar daugiau lėšų, nei prieš krizę.

tam-8

tam-8 portretas
Jei Lietuva nevykdis normalios Monetarinės Bankinės politikos tol skes skolose gal net bankrutuos ir jokie Kubiliaus taupymai tikrai nepadės. Norint išlikti kapitalistinėje sistemoje reikia būti nedurnam ir gerai dirbti.

As

As portretas
Visa beda, kad viskas ir USA ir ES nesubalansuota: islaidos ir pajamos. Mokykimes is sveicaru.

nelabai

nelabai portretas
juanis tikrai nenueis,pas mus tik ivaizdis apie kinu nekokybe ir kopijavima,Kinijoj didziuliai technologiju suoliai,savo akimis matau,daug kur jie lenkia gerokai vakarus,uz tai kad nevagia,o dirba,neparazituoja kaip musu valstybeje vadziazmogiai ar vakaruose.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Kaip is kriziu sumastai pasipelnyti, tai jos visai puiku.

baisu

baisu portretas
koks čia beraštis rašė????

Galerijos

Daugiau straipsnių