D. Grybauskaitė: dėl euro įvedimo reikia tartis su gyventojais

Lietuvos prezidentė pareiškė, kad dėl euro įvedimo reikia tartis su gyventojais, tačiau kokia forma tai daryti, reikės apsispręsti.

„Dėl atsiklausimo ir pasitarimo su žmonėmis - manau, kalbėti su žmonėmis visada reikia. Kokia forma - čia jau turėsime apsispręsti vėliau patys“, - penktadienį po susitikimo su Karo akademijos kariūnais Vilniuje žurnalistams sakė Dalia Grybauskaitė, paklausta, ar dėl euro įvedimo nereikia surengti referendumo.

Šalies vadovė teigė, kad Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą sutartyje numatyta įsivesti eurą, ir Lietuva tai padarys, kai bus pasirengusi.

„Mūsų stojimo sutartyje 2004 metais, kuri buvo priimta referendumu, yra vienas toks sakinys, kad Lietuva įsives eurą tuomet, kai tik bus pasirengusi tai padaryti. Kai būsime pasirengę, tai ir įsivesime“, - sakė D. Grybauskaitė.

Šią savaitę premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad Lietuvai referendumo dėl euro nereikia, nes šalis įsipareigojo įsivesti eurą, stodama į ES.

Finansų ministras Rimantas Šadžius ketvirtadienį taip pat teigė nematantis būtinybės skelbti referendumą.

Lietuva, kuriai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metais, dabar įsivesti jį siekia 2015 metais. Tam, kad galėtų įstoti į euro zoną, valstybė narė turi atitikti vadinamuosius Mastrichto kriterijus dėl viešųjų finansų deficito, infliacijos ir skolos.


Šiame straipsnyje: euraseuro zonaprezidentė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Realybė

Realybė portretas
Su kokiais gyventojais tartis, Lietuvoje labai daug gyvenančių nuo iki, ką tokie gali patarti?

Reitingauskas

Reitingauskas portretas
Net tarpusavyje nesugeba susitarti, kaip reikia meluoti. Viena sako, kad reikia tartis, kitas sako, kad tartis nereikia, nes esame įsipareigoję. Paprasčiausias makaronų kabinimas

maziau kalbu daugiau darbu

maziau kalbu daugiau darbu portretas
pompastika zodziu.jau ntarta.jie su mumis nesitaria
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių