Cukrus jau perkamas maišais

Pasklidus gandui, kad brangs cukrus, jį imta pirkti maišais. Kai kuriose parduotuvėse dienos pabaigoje teliko tuščios lentynos. Specialistai pripažįsta, kad artimiausiu metu cukrus brangs, praneša LNK "Žinios".

Patikėję gandu, kad cukrus brangs dvigubai, žmonės parduotuvėse graibstė cukrų. Kai kuriuose prekybos centruose dienos pabaigoje lietuviško cukraus neliko.

"Susidomėjimas cukrumi auga, jį perka kuo daugiau, kadangi pasaulinėse rinkose cukraus trūkumas yra jaučiamas europoje jo irgi trūkta, tai pradedame tokį trūkumą jausti ir mes", - sakė "Maxima LT" atstovė Lina Muižienė.

"Nuo metų pradžios tiekėjai cukrų jau yra pabranginę apie 10 procentų, tačiau pastaruoju metu nesame gavę iš tiekėjų informacijos, kad planuojama jį dar stipriai pabranginti", - teigė "Arvi cukraus" komercijos direktorius Rytis Morozovas.

Gamintojai sako, kad artimiausiu metu cukrus brangs, tačiau kiek, neprognozuoja.

"Šiai dienai paklausa yra didesnė nei anksčiau būdavo, aš galvoju, kad žmonių baimės yra perdėtos. Cukraus kaina kils, bet kad pasiektų šešių litų ribą tikrai abejoju", - sakė R.Morozovas.

Cukrus brangsta dėl prasto cukrinių runkelių derliaus, dėl kurio buvo pagaminta mažiau cukraus. Be to gamintojai ir perpardavėjai cukrų laiko sandėliuose laukdami vasaros. Kainos Lietuvoje kyla ir dėl to, kad pardavimus pristabdė ir Lenkijos gamintojai.

Esą jei jie vėl prekiautų Lietuvoje, cukrus pigtų.


Šiame straipsnyje: cukruskaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

nepanikuokit

nepanikuokit portretas
pavaziuosit iki suvalku ir nusipirksit to cukraus normalia kaina, as jau treti metai lietuvisko skoni pamirsau. o kur maximoj pardavineja lenkiska tai visai ne toks koks pardauodamas lenkijoj, kazkoki nekondicini maxima matyt atveza, aplamai cukraus kaina lietuvoj turbut viena is didziausiu pasaulyje

cukraus tikrai nera

cukraus tikrai nera portretas
betkokiame prekybos centre prekybinikai choru saukia,kad cukrus kainuos apie 5-6lt.taip kad sudo nemalkite.jus cukraus nepardavinejate,o tik savo siela uz pinigus ir po to suda malat zurnaliste

superku mesla

superku mesla portretas
meslo kaina irgi girdejau pabranks po 20lt uz kilograma o pavasaris neuzkalnu nebus kuo trest lauku reik eit uzsipirkt kamaza meslo uzsisaldysiu darzinej ir bus gerai
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių