Cukraus rinkos reforma padidins konkurenciją

Konkurencijos taryba leido bendrovei „TitoConcerto" įsigyti 100 proc. „Danisco Sugar" akcijų.

Vokietijos cukraus gamintojas ir tiekėjas „Nordzucker" įsteigė „TitoConcerto" norėdamas įsigyti „Danisco Sugar" akcijų. Vokiečiams priklauso penkiolika cukrinių runkelių perdirbimo fabrikų, esančių Vokietijoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Serbijoje. Ši bendrovė per filialą Lenkijoje parduoda produkciją Lietuvoje tik pramoniniams klientams.

„Danisco Sugar" kontroliuojama Danijos bendrovės dukterinė įmonė, valdanti šešis cukraus gamybos fabrikus Danijoje , Švedijoje, Suomijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje, dvi specializuotas gamybos vietas Švedijoje ir Suomijoje.

„Danisco Sugar" gamina daug įvairių standartinių ir specialių cukraus produktų, taip pat tiekia pašarus žemės ūkio sektoriui. Lietuvoje bendrovė savo ūkinę veiklą vykdo per savo kontroliuojamus ūkio subjektus „Danisco Sugar Kėdainiai" ir „Danisco Sugar", tačiau tik „Danisco Sugar Kėdainiai" gamina cukrų.

Vokiečiai plėtrą grindžia tuo, kad šiuo metu yra vykdoma didelė Europos cukraus rinkos reforma, dėl kurios artimiausioje ateityje iš esmės pasikeis šios rinkos struktūra.

Numatoma sumažinti ES viduje pagaminamo cukraus kiekį, ketinama pradėti importuoti cukrų iš Afrikos, Karibų baseino ir Ramiojo vandenyno valstybių, o tai kartu su rinkos struktūros pokyčiais darys įtaką cukraus kainų mažėjimui.

Dėl numatomų pokyčių ir padidėsiančios konkurencijos „Nordzucker" ketina stiprinti savo pagrindinę veiklą ir plėsti cukraus verslą, įsigydama „Danisco Sugar" cukraus verslą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių