„Colliers International": nekilnojamojo turto rinka nesustojo

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Colliers International" tarpininkavo sudarant patalpų pernuomojimo sandorį tarp „Ranga IV" ir „Tegra VS". Sutartis buvo pasirašyta gruodžio 16 dieną. Išnuomotos 1,8 tūkst. kv.metrų patalpos Vilniuje. „Colliers International" atstovavo nuomininkui.

Pasak „Colliers International" konsultanto Ramūno Žvybo, „Tegra VS" ieškojo papildomų sandėliavimo patalpų savo veiklai plėsti. Patalpų paieška ir derybos truko pusantro mėnesio.

Nuomininkai pasirinko objektą dėl patogios vietos, universalių sandėlio skaidymo galimybių, palankių komercinių nuomos sąlygų. Šiandien verslas, pasikeitus ekonominei situacijai, vykdydamas tolesnę plėtrą arba mažindamas apimtis, ieško efektyvesnių, lankstesnių ir išlaidas mažinančių sprendimų, derasi dėl patalpų nuomos kainos, peržiūri savo išlaidas.

Nuomininko atstovavimas yra nauja paslauga nekilnojamojo turto rinkoje, kai ieškoma kliento poreikius atitinkančių patalpų ir deramasi dėl nuomininkui palankių komercinių sąlygų. Jos poreikį sąlygojo iš esmės pasikeitusi nekilnojamojo turto rinka iš „vystytojų", kuomet nuomos sąlygas diktavo patalpų savininkai ir vyravo skurdi modernių patalpų pasiūla, į „nuomininkų".

Nuomininko atstovavimas apima keletą etapų: nuomininko poreikių analizę, rinkos sektoriaus analizę, projektų, atitinkančių nuomininko poreikius atranką, jų analizę, patalpų finansinių ir nefinansinių nuomos sąlygų palyginimą, išlaidų mažinimo sprendimus, derybas su vystytojais, labiausiai nuomininko poreikius ir jo finansines galimybes atitinkančių patalpų atranką, sutarties tarp nuomininko ir nuomotojo pasirašymą.

„Colliers International" yra pasaulinis nepriklausomai valdomų nekilnojamojo turto kompanijų susivienijimas, turintis 293 biurus 61 pasaulio šalyse, tarp jų Baltijos šalyse ir Baltarusijoje.

Bendrovė konsultuoja komercinio nekilnojamojo turto rinkos dalyvius investicijų į nekilnojamąjį turtą klausimais, tarpininkauja parduodant ar nuomojant biurus, prekybines, sandėliavimo patalpas, teikia turto vertinimo, projektų koncepcijos vystymo, turto valdymo, konsultavimo paslaugas, rengia rinkos tyrimus. Pasaulyje „Colliers International" valdo daugiau negu 80 mln. kvadratinių metrų turtą, kompanijos metų pajamos siekia 1,3 mlrd. eurų. 


Šiame straipsnyje: NTnuomatarpininkavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių