„City Service“ ieško investuotojo

Koncerno "Icor" valdomoa didžiausia Baltijos šalyse nekilnojamojo turto priežiūros bendrovė "City Service", kuri plečiasi įsigydama perspektyvias bendroves, ir pati pradėjo ieškoti sau pirkėjo.

Finansų patarėju "City Service" valdoma įmonių grupė pasirinko "Swedbank" įmonių finansų padalinį Lietuvoje, o jos pirkėju, anot šaltinių, tikriausiai taps ne Lietuvos investuotojas, rašo portalas eversus.lt.

"City Service" rinkos kapitalizacija šiuo metu siekia apie 90 mln. eurų, todėl šios įmonių grupės pardavimas gali tapti vienu didžiausių 2011 metų sandoriu Lietuvoje. Pasaulyje komunaliniai verslai vertinami dėl pajamų stabilumo, todėl juos vertinant EBITDA (pelnas, neišskaičiavus palūkanų, mokesčių, amortizacijos ir nusidėvėjimo) daugikliai dažnai yra didesni nei 10.

"Jeigu "City Service" pavyks įtikinti investuotojus dėl maržų tvarumo, sandorio kaina gali dešimtimis procentų viršyti dabartinę rinkos kainą", - prognozuoja Investuotojų asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.
"City Service" analitikai vertina kaip bendrovę "per didelę Lietuvai" ir prognozuoja, kad ji gali atitekti ne mūsų šalies pirkėjui. Tarp potencialių pretendentų gali būti privataus kapitalo investicijų bendrovė "Mid Europa Partners", kuri tarp ją dominančių sektorių kaip tik mini energetiką ir komunalines paslaugas.

"Manyčiau, kad šio verslo pirkėjas bus tikrai ne iš Lietuvos, nes verslo grupių, kurios būtų pajėgios tokiam įsigijimui skirti daugiau kaip 100 mln. eurų, nėra daug, o ir turintys tiek lėšų greičiausiai nenorės dalyvauti šiame versle dėl didelio politikų ir gyventojų dėmesio", - teigė T.Plipavičius.

Tačiau "City Service", pasak jo, be abejonės domins ir finansinius, ir strateginius užsienio investuotojus - dėl užimamos rinkos dalies Baltijos šalyse ir dėl galimybės įmonę panaudoti kaip platformą plėtrai į Rusiją.
"City Service" akcijos kotiruojamos "Nasdaq Omx" Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: City service

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių