Čempionatai papildė kauniečių kišenes

Kauno viešbučiai ir restoranai trina rankas - du Europos čempionatai mieste padėjo išgyventi sunkmečio vasarą.

Jau gera savaitė, kaip Kauno viešbučiuose kostiumuotus svečius pakeitė jaunieji krepšininkai. Dauguma Kauno viešbučių iki sekmadienio užimti, praneša lrt.lt.

Skaičiuojama, kad per Europos jaunučių krepšinio ir liepą vykusį Europos jaunimo čempionatus Kaune vien sportininkų ir jų palydos buvo apie 3,5 tūkst.

„Tai yra ne tik apgyvendinimas, yra ir kitos paslaugos, skalbimas, tie patys žmonės eina į miestą, užpildo tą tuščią erdvę. Mes labai patenkinti, galėtų vykti kiekvieną vasarą ir po kelis kartus“, - apie čempionatų naudą, atnešamą verslui, sako „Reval Hotel Neris“ pardavimų vadovė Vilma Tamašauskaitė.

Kai kurie restoranai čempionatus vadina gelbėjimo ratu šią vasarą - per abi senojo žemyno pirmenybes klientų padaugėjo maždaug trečdaliu. Be to, būta užsakymų priėmimams. Anot restoranų, čempionatų nauda dvejopa.

„Tiesioginė - mes turėjom pakankamai didesnes pajamas, netiesioginė - visi atidavėm reklamos ar savo svetingumo žiupsnelį kiekvienam svečiui“, - aiškina „Medžiotojų užeigos“ direktorius Ričardas Mačiulaitis.

Pasak Kauno regiono turizmo informacijos centro vadovo Sigito Sidaravičiaus, sportininkams ne tik startai galvoje - svečiai teiravosi miesto žemėlapių, kur skaniai pavalgyti ar pertraukose tarp varžybų pasilinksminti.

„Per lengvosios atletikos čempionatą, priskaičiuojama, 2 tūkst. dalyvių išleido daugiau kaip 10 mln. litų įvairiausioms išlaidoms. Kokioms? Skaičiuojama nuo viešbučių, maitinimo iki naktinių pramogų“, - teigė jis.

Lengvosios atletikos čempionato organizatoriai sako, kad Kaunas dar ir nemokamai pasireklamavo - čempionatą transliavo ne viena Europos televizija, tad skaičiuojama, kad miestui investicijos grįš su kaupu.

Savivaldybė abiems čempionatams rengti skyrė vos kiek daug nei 0,5 mln. litų, rėmėjai ir sporto organizacijos - kelis kartus daugiau.


Šiame straipsnyje: čempionatas Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Malonu, kad kažkam gerai.

atp

atp portretas
Daugiau tokio lygio renginiu Kaunui reiketu. Smagu ir kaunieciams, uzpildo laisvalaiki.

kauniete

kauniete portretas
pagaliau kazkiek nubyres kaunui,one vilniui D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių