Čečėnijos prezidentas G. Depardieu siūlo apsigyventi jo šalyje

Čečėnijoje laukiama prancūzų aktoriaus Gerard'o Depardieu, kuris neseniai pranešė atsisakąs Prancūzijos pilietybės, pareiškė trečiadienį Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas.„Gerard'as Depardieu atsisakė Prancūzijos pilietybės. Tam jis turi savų priežasčių. Antraip aktorius taip nesielgtų. Aš neketinu aptarinėti šį jo poelgį. Tačiau galiu tiesiai pareikšti, kad mes pasirengę priimti didįjį artistą“, - sakė jis žurnalistams.

R.Kadyrovas pridūrė, esąs asmeniškai pažįstamas su G.Depardieu ir jam patinka filmai, kuriuose jis vaidina.

„Aš žinau, kad Depardieu domisi Rusija. Neatmetama galimybė, kad jis kreipsis dėl pilietybės. Jeigu šalies vadovybė priims teigiamą sprendimą ir suteiks jam Rusijos pilietybę, mes mielai savo respublikoje sudarytume jam sąlygas, vertas šio didžio kultūros veikėjo“, - pažymėjo R.Kadyrovas.

Neseniai laikraštis „Monde“ paskelbė, kad G.Depardieu svarsto galimybę persikelti nuolat gyventi į Belgiją, Juodkalniją ar Rusiją.

G.Depardieu sakė turįs namą Belgijoje, draugų ir verslą Juodkalnijoje, o iš Rusijos jam „pasą atsiuntė Putinas“.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas šiuos žodžius palaikė aktoriaus išdaiga.

G.Depardieu spalį lankėsi Grozne per R.Kadyrovo gimtadienį ir nuo scenos laužyta rusų kalba pasakė: „Šlovė Groznui, šlovė Čečėnijai, šlovė Kadyrovui!“

Sekmadienį G.Depardieu grasino atsisakyti Prancūzijos paso ir priimti Belgijos pilietybę, protestuodamas prieš socialistų vyriausybės paskelbtus didesnius mokesčius turtuoliams.

Prancūzijos premjeras Jeanas Marcas Ayrault pavadino apgailėtinu G.Depardieu sprendimą sprukti į Belgiją, kad išvengtų mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių