„Carlsberg Group“ viceprezidentas: Lietuvoje valstybės reguliavimas - griežčiausias ES

Danijos "Carlsberg Group", valdančios didžiausią šalies alaus daryklą "Švyturys-Utenos alus", viceprezidentas Jornas Tolstrupas Rohde (Jornas Tolstrupas Rode) teigia, kad Lietuvoje valstybės reguliavimas yra griežčiausias ne tik tarp Baltijos šalių, bet ir visoje Europos Sąjungoje (ES).

Tai jis pareiškė interviu dienraščiui "Lietuvos rytas". Jis teigė prieštaringai vertinantis nuo 2012 metų sausio Lietuvoje įsigaliosiantį alkoholio reklamos draudimą.

"Manau, kad jau dabar galime drąsiai pasakyti: Lietuvoje valstybės reguliavimas - griežčiausias ne tik tarp Baltijos šalių, bet ir visoje ES. O priimtas įstatymas gali būti itin žalingas aludarystei", - teigė "Carlsberg Group" viceprezidentas.

"Jei mes negalėsime reklamuoti savo produktų, iškart pamatysime, kaip juos ims stumti pigesni ir nekokybiški produktai iš užsienio. Tai pavojinga žvelgiant iš ekonominės perspektyvos, nes Lietuvos alaus pramonė nesugebės konkuruoti. O juk šio sektoriaus įmonėse įdarbinome 5 tūkst. vietos darbuotojų. Be to, iš vietos ūkininkų perkame produkciją - pavyzdžiui, 75 tūkst. tonų miežių kasmet", - kalbėjo jis.

Jis teigė šia tema kalbėjęs su ūkio ministru Dainiumi Kreiviu, tačiau pažadų iš ministro neišgirdo.

"Bet tikiuosi tolesnių diskusijų, supratimo ir atsakingo Lietuvos Vyriausybės požiūrio. Nes klaidingi sprendimai gali atsirūgti ne tik mums, bet ir Lietuvos ekonomikai", - teigė "Carlsberg Group" viceprezidentas.

"Švyturys-Utenos alus" 2009 metais uždirbo 63,254 mln. litų audituoto grynojo pelno - 48,3 proc. mažiau nei 2008 metais (122,37 mln. litų), įmonės pajamos sumenko 20,1 proc. iki 452,971 mln. litų.


Šiame straipsnyje: alus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių