Butų nuomos kainos nukrito

Išanalizavus beveik 5 tūkst. nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuojamų skelbimų apie nuomojamus butus, pastebėta, kad naujos ir senos statybos butų nuomos įkainiai skiriasi tik Kaune.

Nagrinėjant Vilniaus mieste nuomojamų butų kainų statistiką matyti, kad senos ir naujos statybos butų įkainiai birželio mėnesį suvienodėjo. Metų pradžioje senos statybos butų nuomos kainos siekė vidutiniškai 34 litus už kvadratinį metrą, naujos statybos - 38 litus, o šiuo metu ir seni, ir nauji butai nuomojami už 33 litus. 50 kvadratinių metrų ploto buto sostinėje nuoma mėnesiui kainuoja apytiksliai 1 tūkst. 650 litų.

Analizuojant Kauno mieste nuomojamų butų kainų statistiką pastebėta, kad naujos statybos butų įkainiai nuo liepos mėnesio stabilizavosi, o senos statybos butų nukrito. Naujų butų nuoma šiuo metu kainuoja vidutiniškai 26 litus už kvadratinį metrą, t.y. už 50 kvadratinių metrų ploto butą reikėtų mokėti 1300 litų per mėnesį. Senos statybos butų nuomos kainos vasaros pradžioje siekė vidutiniškai 24 litus, o dabar yra 22 litai už kvadratinį metrą. Išsinuomoti seną butą Kaune dabar kainuoja maždaug 1 tūkst. 100 litų.

Klaipėdoje, kaip ir Vilniuje, šiuo metu naujos ir senos statybos butų kainos vienodos. Vasaros pradžioje buvo šioks toks įkainių skirtumas, tačiau baigiantis vasarai naujos statybos butų nuomos kainos truputį nukrito. Šiuo metu uostamiestyje išsinuomoti butą kainuoja vidutiniškai 25 litus už kvadratinį metrą. 50 kvadratinių metrų ploto buto nuoma Klaipėdoje kainuoja 1 tūkst. 250 litų per mėnesį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių