A. Butkevičius: Lietuva eurą gali įsivesti drauge su Latvija

Lietuva eurą gali įsivesti 2015 metais, tačiau neatmetama, kad prie euro zonos šalis prisijungs drauge su Latvija 2014 metais, sako paskirtasis premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

Antradienį Seimui pristatydamas savo vadovaujamos 16-osios Vyriausybės programą, A.Butkevičius euro įvedimą Lietuvoje paminėjo prie pagrindinių Vyriausybės prioritetų. Jis sakė, kad tai būtų galima padaryti 2015 metais.„Bet gali atsitikti taip, kad eurą pasistengsime įsivesti ir drauge su Latvija. Bet tegu praeina pirmasis (2013 metų - BNS) ketvirtis, ir mes pagalvosime“, - vėliau žurnalistams teigė paskirtasis premjeras.

Latvija siekia įstoti į euro zoną 2014 metais.Šalims leidžiama įsivesti eurą, kai jos atitinka šiuos Mastrichto kriterijus: valstybės biudžeto deficitas neviršija 3 procentų BVP, bendra vyriausybės skola ne daugiau nei 60 procentų, infliacijos rodiklis negali daugiau nei 1,5 procentinio punkto viršyti trijų žemiausią infliaciją turinčių šalių vidutinio rodiklio, taip pat ilgalaikių vyriausybės obligacijų palūkanų normos negali daugiau nei dviem procentiniais punktais viršyti trijų Europos Sąjungos šalių, kuriose žemiausios palūkanų normos, vidutinio rodiklio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

info

info portretas
Naikinant litą (su Vyčiu), naikinama valstybė Lietuva. Todėl sakom ... eurui ne

mm

mm portretas
Kam tas euras mums? Kad LT verslininkai galėtų pakelti kainas? Koks man skirtumas dėl to popierėlio? Ar raudonas ar žalias? Vistiek daugiau nenusipirksi.

.....

..... portretas
Žiopliems euras tikrai nereikalingas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių