Būti bedarbiu Lietuvoje bus patogiau

Vyriausybės nurodymu šalies savivaldybėms nuo šių metų net keliolika kartų pabranginus verslo liudijimus, darbo biržose laukiama smulkiųjų verslininkų antplūdžio.

Nors dienai tapę bedarbiais, verslo liudijimus jie gali įsigyti perpus pigiau ir dar tikėtis subsidijų iš „Sodros“, praneša LTV „Panorama“.

Panevėžyje verslo liudijimas beveik šimtui verslo rūšių, nesvarbu, ar žmogus taiso batus, ar mūrija namus, kainuoja 1440 Lt, o bedarbiams – perpus pigiau. Tad neatmetama, kad smulkieji verslininkai dėl lengvatos nors vieną dieną skubės tapti bedarbiais.

„Dabar tokios augimo tendencijos kol kas neturime. Ir pati prekyba po Naujųjų metų truputį sumažėjusi. Manau, kad kitą ar dar kitą savaitę ta tendencija gali pasirodyti“, – teigia Panevėžio darbo biržos direktorius Viktoras Trofimovas.

Perpus pigiau kaip bedarbiui įsigijus verslo liudijimą, dar galima kas mėnesį visus metus gauti ir 200 litų pašalpą „Sodros“ įmokoms dengti.

Pernai Panevėžyje verslo liudijimus įsigijo 4 tūkst. žmonių, iš jų – ketvirtalis bedarbiai. Per 4 šių metų dienas nupirkta 700 verslo liudijimų, iš jų – 21 įsigijo bedarbiai.

„Žmonės vengia dirbti be verslo liudijimų, nes nuobaudos, užfiksavus šitą faktą, yra gerokai didesnės negu verslo liudijimo kaina. Be to, kai pažeidimas kartojasi, baudos dar didesnės“, – sako Panevėžio apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Rasita Žilinskienė.

Panevėžio valdžia sako neskaičiavusi, kiek neteks pajamų dėl tokių tarybos patvirtintų verslo liudijimo įsigijimo lengvatų.

Brango jie ir kituose miestuose. Pavyzdžiui, Kaune kirpėjams verslo liudijimas kainuos per 2 tūkst. litų, Šiauliuose verslo liudijimo kaina – 1,3 tūkst. litų – tai apie 100 litų mažiau negu Panevėžyje ar Klaipėdoje.


Šiame straipsnyje: darbo biržabedarbiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Konfrontacija

Konfrontacija portretas
Darbo rinka konfrontuoja su visuomene. Lietuvos žmogus negali būti išnaudojamas, mulkinamas. Matyt, birža yra valdžios įrankis, kad niekas nepastebi, ką veikia kraugeriai.

stefa

stefa portretas
Kaip smagu. Ačiū konservatorių rinkiminei programai. Juk visi anksčiau ar vėliau ten būsime nusiūsti ar patys nueisime.

RM

RM portretas
Kas nenori valstybei mokesčių mokėti, tas netinka nei verslui, nei geram darbui, tegul tokie eina gatvių šluoti ar tuoletų plauti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių