„Būsto paskolų draudimui“ gali prireikti papildomų finansinių injekcijų

Finansų ministerijos valdomai bendrovei "Būsto paskolų draudimas" vėl gali prireikti papildomų finansinių injekcijų, nes jos išlaidos kelis kartus didesnės už pajamas, ketvirtadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Nesitikime, kad šie ar ateinantys metai bendrovei bus pelningi, todėl neatmestina, jog šiuo laikotarpiu gali prireikti papildomų finansinių injekcijų. Bankroto scenarijus nebuvo ir nėra svarstomas", - sakė ministerijos Finansų rinkų politikos departamento direktorė Eivilė Čipkutė.

Ji optimistiškai kalba, kad įmonę ant kojų po kelerių metų gali pastatyti teikiamos naujos paslaugos, kurios duos didesnes pajamas ir net pelno. Tačiau kokios bus šios paslaugos - nežinia. Jos neva dar tik kuriamos.

Draudimo priežiūros komisijos vadovo Mindaugo Šalčiaus nuomone, šiuo metu "Būsto paskolų draudimo" turimos lėšos galėtų išsekti maždaug po metų.

Komisija prieš savaitę įspėjo Vyriausybę, kad balandį skirti 60 mln. litų tik padėjo stabilizuoti įmonės padėtį, grėsmė finansiniam stabilumui ateityje ir toliau išlieka.

"Įmonės ateitis priklausys nuo ekonomikos, taip pat nuo to, kiek jos vadovybė su akcininkais sutars dėl veiklos ateityje. Pati bendrovė tikrai nėra beviltiška. Tikiu, kad jai pavyks suaktyvinti veiklą ir atsitiesti", - sakė M.Šalčius.

"Būsto paskolų draudimas" buvo valstybės įkurtas padėti gauti kreditus neturtingiems žmonėms, taip pat būsto rinkai išjudinti.


Šiame straipsnyje: Būsto paskolų draudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių