Būsto kainos Lietuvoje pirmąjį ketvirtį padidėjo

Lietuvoje pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su 2010 metų spalio-gruodžio mėnesiais, nedaug kilo butų daugiabučiuose namuose kainos ir pigo individualūs gyvenamieji namai, preliminarius duomenis paskelbė Registrų centras.

Registrų centro rengiamo Lietuvos būsto kainos indekso duomenimis, Vilniuje parduoto būsto vidutinė kaina per ketvirtį padidėjo 1,1 proc., o likusioje šalies dalyje - 5,8 procento.

Vilniaus mieste, kuriam tradiciškai tenka daugiau nei pusė visų šalyje sudaromų butų perleidimo sandorių, parduodamų senesnės statybos butų kaina pirmąjį ketvirtį, palyginti su ketvirtuoju 2009-ųjų ketvirčiu, padidėjo 2 proc. iki 3716 litų už kvadratinį metrą, naujos statybos - sumažėjo 4,7 proc. iki 3807 litų už kvadratinį metrą.

Likusioje šalies dalyje, neapimančioje Vilniaus miesto, pirmąjį šių metų ketvirtį vidutinė perleistų senesnės statybos butų kaina sumažėjo 3,6 proc. iki 1625 litų už kvadratinį metrą, o naujų butų - išaugo 15,3 proc. iki 2603 litų už kvadratinį metrą.

Vilniuje parduotų individualių gyvenamųjų namų vidutinė kaina šiemet buvo 2437 litų už kvadratinį metrą senesnės statybos ir 2124 litų už kvadratinį metrą naujos statybos namuose - atitinkamai 7,6 proc. ir 14 proc. pigiau nei 2010 metų paskutinį ketvirtį.

Sostinės neapimančioje didesnėje šalies dalyje individualių gyvenamųjų namų kaina rinkoje šiemet buvo vidutiniškai 805 litai už kvadratinį metrą senos statybos ir 1453 litų už kvadratinį metrą naujos statybos name, arba atitinkamai 1,5 proc. ir 2,4 proc. mažiau nei ankstesnį ketvirtį.


Šiame straipsnyje: NTBūsto kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių