Bus sudaryta darbo grupė, padėsianti nukentėjusiems nuo krizės

Socialinių reikalų taryba, pritarė, kad artimiausiu metu būtų sudaryta darbo grupė, kuri sunkmečio sąlygomis ieškotų galimybių aprūpinti maisto paketais kuo daugiau paramos reikalingų žmonių.

Sprendimas sudaryti darbo grupę buvo priimtas, įvertinus augančią bedarbystę ir mažėjančias žmonių pajamas.

Tarybos, veikiančios prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM), posėdyje tiek ministerijos specialistai, tiek nevyriausybinių organizacijų (NVO) darbuotojai patvirtino, jog pastaruoju metu vis daugiau žmonių prašo paramos.

Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė pastebėjo, jog net ir sunkmečio sąlygomis atsiranda vis daugiau įmonių ir gamintojų, norinčių teikti labdarą.

Siekiant, kad paramą gautų kiekvienas, kuriam ji reikalinga, buvo nuspręsta sudaryti darbo grupę, į kurios veiklą būtų įtraukti suinteresuotų ministerijų, verslo įmonių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai. Sudaryti darbo grupę pasiūlė Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“.

Socialinių reikalų tarybos posėdyje taip pat buvo nagrinėjamos ir kitos problemos, su kuriomis susiduria nevyriausybinės organizacijos, bendradarbiaudamos su savivaldybėmis. SADM Bendruomenių reikalų skyriaus specialistai atliko apklausą ir pristatė jos tarpinius jos rezultatus.

Atskleista, jog didžiausios bendradarbiavimo kliūtys yra abipusė kompetencijos ir iniciatyvos stoka bei sudėtingos socialinių paslaugų pirkimo procedūros.

Apklausoje dalyvavusių respondentų nuomone, spręsti kylančias problemas padėtų ir pilietinės visuomenės plėtros gaires aiškiau nubrėžtų rengiama Nevyriausybinių organizacijų plėtros koncepcija. Jos poreikį bei jos svarbą patvirtino ir Socialinių reikalų tarybos posėdžio dalyviai, susipažinę su šios koncepcijos rengimo aktualijomis bei išsakę savo nuomones ir pasiūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių