Bus jungiamas Valstybės turto fondas ir Turto bankas

Vyriausybė, įgyvendindama centralizuoto valstybės turto valdymo strategiją, kurios tikslas – efektyvus ir viešąsias lėšas taupantis valstybės turto valdymas, akcinę bendrovę Turto banką pertvarko į valstybės įmonę.

Taip sudaromos sąlygos reorganizacijai – dviejų panašią veiklą vykdančių valstybės įmonių – Valstybės turto fondo ir Turto banko – sujungimui tam, kad būtų racionaliau naudojamas valstybės turtas ir taupomos valstybės biudžeto lėšos.

Trečiadienį Vyriausybė priėmė nutarimą įgalioti Finansų ministeriją įgyvendinti valstybės įmonės Turto banko savininko teises ir pareigas, patvirtinti įstatus ir atlikti kitus veiksmus, reikalingus įmonės pertvarkymui ir įregistravimui Juridinių asmenų registre. Šis nutarimas užtikrina Akcinės bendrovės Turto banko pertvarkymo į valstybės įmonę Turto banką įstatymo įgyvendinimą.

Numatoma, kad po reorganizavimo veiksiantis juridinis asmuo kaups visą informaciją apie valstybės nekilnojamąjį turtą, per jį bus įgyvendinama valstybės nekilnojamojo turto valdymo kontrolės sistema, t. y. turto valdytojai – valstybės institucijos ir įstaigos, prieš perskirstydami, perduodami, parduodami ar atnaujindami valstybės nekilnojamąjį turtą, turės derinti savo sprendimus, vertindami šio turto panaudojimo alternatyvas ir sąnaudas šioms alternatyvoms įgyvendinti.

Taip bus sudarytos sąlygos valstybės nekilnojamojo turto klausimus spręsti koordinuotai ir efektyviai, o tai leis ne tik racionaliau naudoti valstybės turtą, bet ir mažinti tam skiriamas valstybės biudžeto lėšas ir tokiu būdu prisidėti ir prie ilgalaikio valstybės biudžeto deficito mažinimo uždavinių.

Teisės aktų projektai, reikalingi įgyvendinti Strategijoje numatytus tikslus, tarp jų ir sprendimai dėl dviejų valstybės įmonių sujungimo, bus pateikti svarstyti Seimo pavasario sesijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

optimistas

optimistas portretas
kadangi gi atskiros pinigu "plovyklos" nebeduoda tiek naudos, kaip anksciau, tad nutarta jas apjungti. Sakyciau-sioks toks pozityvus zingsnis :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių