Bus aptarti naujausi PVM sukčiavimo atvejai

Birželio 16 - 17 dienomis Vilniuje vyks tarptautinis Europos „karuselės" tinklo (Eurocanet) darbo grupės susitikimas, kurio metu analizuojami nauji galimi tarptautiniai pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sukčiavimo atvejai Europoje.

Susitikime dalyvauja 23 Europos Sąjungos (ES) valstybių mokesčių administracijų atstovai, tarp kurių yra ir Lietuvos Valstybinė mokesčių inspekcija, prisijungusi prie šio tinklo 2006 metais.

Europos Sąjungos šalių mokesčių administratoriai šiuo tinklu nuolat teikia informaciją apie savo šalies įmones ir tuo pačiu turi galimybę stebėti kitose valstybėse įsiregistravusių įmonių statusą ar veiklą.

Nuo 2005 metų veikiančio tinklo tikslas - nuolatinė įmonių, PVM grobstymo tarpininkių, stebėsena ir informacijos mainai, siekiant kuo anksčiau nustatyti naujus sukčiavimo atvejus ES šalyse.

„Labai svarbu ES valstybėms kuo operatyviau keistis informacija apie nustatytus PVM sukčiavimo atvejus, įspėti kitas valstybes apie įtartinus vykdomus sandorius, nes operatyvūs informacijos mainai ir mokesčių administratorių veiksmai kiekvienoje iš ES valstybių narių yra būtini, siekiant išaiškinti ir užkirsti kelią PVM grobstymui," - teigė Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojas Gediminas Vyšniauskis.

Eurocanet tinklas buvo sukurtas Belgijos iniciatyva ir gauna Europos Komisijos paramą, dalyvaujant Europos kovos su sukčiavimu tarnybai OLAF (angl. European Anti-Fraud Office).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių