BTA draudimo įmokos viršijo 100 mln. eurų

BTA Koncerno pasirašytos draudimo įmokos pernai viršijo 100 mln. eurų (345 mln. litų) ribą ir su 18,21 proc. rinkos dalimi išsaugotos stabilios lyderio pozicijos Baltijos šalyse.

Pasirašydamas bruto įmokų už 102 mln. eurų (351,9 mln. litų), BTA Koncernas užima 3 vietą tarp didžiausių draudimo bendrovių Baltijos regione. 2010 metų pabaigoje BTA koncernui priklausė 18,21 proc. Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – draudimo rinkos.

Latvijoje BTA užima 1 vietą tarp visų Latvijos draudikų. 2010 metais, pasirašydama bruto įmokų už 69,04 mln. eurų (238,38 mln. litų), įmonė padidino savo rinkos dalį iki 31,2 proc.

Lietuvoje praėjusiais metais BTA taip pat pademonstravo gerus rezultatus - sugebėjo išsaugoti 2 vietą Lietuvos ne gyvybės draudimo rinkoje ir padinti užimamą rinkos dalį iki 13,1 proc.

BTA koncerno Estijos filialas ir toliau plėtojo savo veiklą ir praėjusius metus baigė padidinęs pasirašytų bruto įmokų apimtis, o tai lėmė rinkos dalies augimą iki 4,3 proc. Tokiu būdu per penkerius metus BTA Estijoje įsitvirtino 6 pozicijoje tarp šešiolikos Estijos draudimo bendrovių.

„Džiaugiamės, kad BTA Koncernas praėjusius metus užbaigė sėkmingai ne tik Latvijoje, bet ir Lietuvoje bei Estijoje. Visose trijose šalyse sugebėjome užtikrinti rinkos dalies augimą ir tai patvirtina teisingą, kiekvienai valstybei taikytą įmonės veiklos strategijos pasirinkimą. Nors ir galime Baltijos šalių rinką laikyti bendra, reikia atminti, kad kiekvienos šalies situacija skiriasi. Kad įmonė galėtų dirbti sėkmingai, reikia atsižvelgti į kiekvienos šalies ūkio situaciją, kurių skirtumai ypač išryškėjo kriziniu ir prieškriziniu laikotarpiais, taip pat į bendrai visuomenės keliamus kriterijus. Todėl čia ypatingai svarbi vietinių profesionalų komanda – atitinkamos šalies specifiką išmanantys ir puikių rezultatų pasiekti galintys žmonės.”, - kalbėjo Gints Dandzbergs, BTA valdybos pirmininkas.

Šiemet geri rezultatai pasiekti ne tik populiariose draudimo srityje, tokiose kaip automobilių, sveikatos, kelionių ir turto draudimas, tačiau ir tokių specifinių draudimo sričių, kaip laivų, krovinių, nelaimingų atsitikimų, civilinės atsakomybės ir kitų draudimo rūšių augimas, o tai yra žingsnis kelyje, siekiant BTA tikslo - teigiamo veiklos rezultato visose BTA atstovaujamose draudimo srityse.


Šiame straipsnyje: BTApinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių