„BTA Draudimas" skatins mesti rūkyti

Draudimo bendrovė „BTA Draudimas" prie Savanoriško sveikatos draudimo rūšies pridėjo papildomą paslaugą - priklausomybės nuo tabako gydymo programą. Tai yra prevencinė programa įmonių darbuotojams, darbdavių apdraustiems sveikatos draudimu.

„BTA Draudimas" savo klientams, nusprendusiems dalyvauti priklausomybės nuo tabako gydymo programoje, apmokės gydytojo konsultacijas, paskirtų medikamentų įsigijimą, nikotino pakaitinę terapiją bei psichoterapinį gydymą. Priklausomybės nuo tabako gydymo paslauga bus teikiama įmonėms, nuo lapkričio 4 dienos apdraudusioms darbuotojus Savanorišku sveikatos draudimu.

„Priklausomybė nuo tabako šiuo metu yra labai paplitusi priklausomybės rūšis pasaulyje. Kadangi tai - ne tik fizinė, bet ir psichologinė priklausomybė, jos atsikratyti savarankiškai yra labai sunku. Būtent todėl savo klientams, apsidraudusiems sveikatos draudimu, suteikiame galimybę nemokamai dalyvauti priklausomybės nuo tabako gydymo programoje. Kadangi ja apdraudžiami visi klientai, išlaikome visišką tabako priklausomybę turinčio asmens konfidencialumą", - sakė „BTA Draudimo" atstovė.

Priklausomybė nuo tabako - didelė visuomenės sveikatos problema. Manoma, kad reguliariai rūko trečdalis pasaulio gyventojų.

Priklausomybė nuo tabako susiformuoja greitai ir labai stipri, tačiau asmuo ją pajunta dažniausiai tik tuomet, kai nori mesti rūkyti. Daugelio šalių tyrimai rodo, kad apie 70 - 80 proc. rūkančiųjų norėtų mesti rūkyti, tačiau savarankiškai tabako atsisako tik 5 proc. Kvalifikuota medikų pagalba bei tinkamai parinktas gydymas šį skaičių gali padidinti 5-10 kartų.

Draudimo bendrovės „BTA Draudimas" Savanoriško sveikatos draudimo rūšies prioritetas - ligų profilaktika ir prevencija. Pridėdami papildomą nemokamą paslaugą, draudimo kompanijos atstovai tikisi padėti savo klientams kovoti su šia sunkia priklausomybės liga.

„BTA Draudimo" pardavimų tinklas šiuo metu Lietuvoje vienija 9 regioninius centrus 44 Lietuvos miestuose. Įmonė siūlo daugiau nei 30 ne gyvybės draudimo rūšių. 


Šiame straipsnyje: Draudimasrūkymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių