Britų keliautojai viliojami į Lietuvą

Nauja dekada, naujos lankytinos vietos ir nauja filantropinių atostogų era, cheapflights.co.uk teigimu, turistų srautus nukreipia link Lietuvos.

Sausio pradžioje pasirodžiusios naujausios „Travelnomics“ ataskaitos, kurią parengė pirmaujanti Didžiosios Britanijos kainų palyginimo interneto svetainė cheapflights.co.uk, rezultatai rodo, kad recesijos paveiktas turizmo sektorius turi ir privalumų.

Pasak cheapflights.co.uk atstovės Nadine Hallak, atostogaujant šalyse, kur ekonominė situacija yra prasta, galima ilsėtis ne tik pigiau, tačiau ir asmeniškai stimuliuoti šalies ekonomiką.

Informuojama, kad per antrąjį 2009 metų pusmetį apie galimybę nuskristi į Lietuvą buvo pateikta 75 proc. daugiau užklausų, į Latviją - 61 proc., į Estiją - 62 proc. daugiau nei 2008-aisiais.

Labiausiai dominančių krypčių sąrašas, sudarytas lyginant paskutiniųjų šešių 2009 metų mėnesių užklausas su užklausomis tuo pačiu laikotarpiu užpernai:.

1) Latvija (61 proc. daugiau užklausų)  

2) Estija (62 proc. daugiau)

3) Lietuva (75 proc. daugiau)

4) Islandija (3 proc. mažiau)

5) Singapūras (22 proc. daugiau)

6) Venesuela (7 proc. mažiau)

7) Jamaika (2 proc. daugiau)

8) Airija (44 proc. daugiau)

9) Ukraina (16 proc. mažiau)

10) Seišelių salos (45 proc. daugiau)

Primename, kad cheapflights.co.uk metų pradžioje pradėjo kviesti valstybių, kurių ekonomika nukentėjo ne taip smarkiai, poilsiautojus, atostogas praleisti Lietuvoje ir dar 9 šalyse, kurias, „Forbes“ vertinimu, krizė paveikė labiausiai.


Šiame straipsnyje: britų keliautojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių