Britanijos namų ūkių padėtis – prasčiausia per 90 metų

Sparčiai auganti infliacija ir vargiai didėjantys atlyginimai privedė prie to, kad namų ūkių padėtis Didžiojoje Britanijoje yra prasčiausia nuo 1921 metų, rodo neseniai atlikto tyrimo duomenys, kuriais remiasi šalies dienraštis „The Daily Mail“.

Ekonomikos ir verslo tyrimų centro duomenimis, Britanijos šeimų pajamos yra vidutiniškai 910 svarų sterlingų mažesnės nei prieš dvejus metus. Pajamų sumažėjimas, kuris yra didžiausias taikos metu per praėjusius 90 metų, dar nesibaigė, teigia ekspertai, prognozuojantys, kad šiemet gyventojų disponuojamos pajamos Jungtinėje Karalystėje sumažės 2 proc.

Minėto centro specialistai pabrėžia, jog mažėjančios gyventojų pajamos turės neigiamos įtakos prekybai, nes žmonės paprasčiausiai mažiau pirks. Specialistai aiškina, kad gyventojų pajamas sumažino ne tiek valdžios sprendimas mažinti išlaidas, kiek augančios naftos, maisto produktų, medvilnės ir metalų kainos, skelbia „The Sunday Times“.

Ekspertai teigia, jog paskutinį kartą gyventojų pajamos taip buvo sumažėjusios per recesiją, kilusią po Pirmojo pasaulinio karo 1919–1921 metais.


Šiame straipsnyje: Didžioji Britanijaekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
baisu toj uk darosi gyvent..bet pajamu turiu..

o kad

o kad portretas
Lietuvai tik tokios bėdos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių