Britanijoje vietos valdžia galės drausti alkoholio pardavimo akcijas

Didžiosios Britanijos vyriausybė ketina leisti miestų valdžiai drausti alkoholio pardavimo akcijas prekybos centruose ir alkoholinių gėrimų parduotuvėse. Tokiems planams jau pritaria keturi didieji prekybos tinklai, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Šiuo metu Britanijoje nusigerti galima už perpus mažiau nei kainuoja šokolado plytelė, parodė neseniai atlikto tyrimo rezultatai. Stipraus sidro butelį lengva nusipirkti vos už 10 pensų. O šviesaus alaus kaina kartais siekia tik 26 pensus už pintą.

Trijų litrų stipraus sidro butelis, kuriame yra tiek alkoholio, kiek medikai vyrui rekomenduoja suvartoti per savaitę, akcijos metu gali kainuoti 2,25 svaro sterlingų, o alaus, kaip nustatė tyrėjai, tik 92 pensus už 1,76 litro.

Tyrimo rezultatai rodo, jog moteris Britanijoje gali išgerti daugiau nei rekomenduojama vienos dienos norma sumokėjusi vos 30 pensų – dvigubai mažiau negu kainuoja standartinė šokolado plytelė.

Tyrimą atlikusios organizacijos „Core Cities Health Improvement Collaborative“ pirmininkė Debora Evans (Deborah Evans) sakė: „Nepaisant infliacijos, augančių alkoholio akcizų ir įsipareigojimų mažinti pigaus alkoholio pardavimą, mes matome, kad pigaus alkoholio kainos per praėjusių 12 mėnesių beveik nepasikeitė.“


Šiame straipsnyje: alkoholis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių