Britanijoje sumažėjo skirtumas tarp vyrams ir moterims mokamų atlyginimų

Didžiojoje Britanijoje sumažėjo skirtumas tarp vyrams ir moterims mokamų atlyginimų, pranešė Nacionalinis statistikos biuras, kuriuo remiasi BBC naujienų tarnyba. Taip pat skelbiama, kad pamažu auga visą darbo dieną dirbančių žmonių atlyginimai.

Statistikos biuro duomenimis, skirtumas tarp vyrams ir moterims mokamų atlyginimų sumažėjo nuo 12,2 iki 10,2 proc., o tai yra mažiausias skirtumas ir didžiausias sumažėjimas nuo 1997 metų, kai pradėti rinkti tokie statistiniai duomenys.

Taip pat skelbiama, kad visą darbo dieną dirbantiems darbuotojams atlyginimas šių metų balandį ūgtelėjo 0,3 proc. Daugiausia atlyginimai padidėjo Londone, o mažiausiai – Šiaurės Airijoje.

Anot statistikos biuro, balandį vidutinis metinis atlyginimas neišskaičius mokesčių ūgtelėjo iki 25 900 svarų sterlingų.

Remiantis statistika, balandį Britanijoje dirbo 12,7 mln. vyrų ir 12,3 mln. moterų. Maždaug 88 proc. vyrų dirbo visą darbo dieną. Taip dirbančių moterų buvo tik 58 proc.

Vidutinis savaitinis atlyginimas Britanijoje balandį siekė 499 svarus sterlingų. Daugiausia buvo galima užsidirbti Londone – 642 svarus, o mažiausiai Šiaurės Arijoje – 441 svarą.


Šiame straipsnyje: lyčių lygybėalgosBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių